Platí to i o celé řadě výstav, které se naplno rozeběhnou již v lednu. První z nich je již tradičně ostravská topenářská výstava s názvem Infotherma 2016, která se koná na výstavišti Černá Louka v termínu od 18.1. do 21.1. 2016. Tato mezinárodní výstava je již tradičně věnována vytápění, úsporám energií a využívání obnovitelných zdrojů.

V těsné návaznosti na tuto výstavu se otevřou brány výstavy Střechy Praha. Výstava se koná na pražském výstavišti v Letňanech, začíná 21.1. a bude zakončena 23.1. 2016. Jistě není třeba dlouze zdůrazňovat, že případní zájemci o novou střechu zde naleznou veškeré materiály a novinky potřebné k úspěšné realizaci nové střechy či její rekonstrukci.

Termín 1.3. až 4.3. 2016 mají ve svých kalendářích jistě pečlivě poznamenaný všichni instalatéři, topenáři a vzduchotechnici. Právě v těchto dnech se totiž koná největší topenářský veletrh v ČR s názvem Aquatherm. Účast na tomto veletrhu přislíbily největší společnosti působící v tomto oboru a vzhledem k tomu, že tato výstava se koná pouze jednou za dva roky, neměli byste chybět (pokud se zajímáte o tepelnou a sanitární techniku) na počátku března na výstavišti v Praze Letňanech ani Vy.

Polovina března patří všem elektrikářům a energetikům. Od 15. 3. Do 18.3. se totiž koná největší česká výstava elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, zabezpečovací techniky a osvětlení s názvem Amper 2016. Výstava proběhne na Brněnském výstavišti.

Začátek stavební sezóny je již tradičně spojen s MSV IBF v Brně. Také v roce 2016 budeme svědky jeho dalšího pokračování ve dnech 20. – 23.4. Necháme se překvapit, co nového přinese jak ze strany vystavovatelů, tak i služeb pro návštěvníky.

Ze zahraničních výstav stojí bezesporu za zmínku největší světová přehlídka stavebních strojů a techniky BAUMA 2016. Tato výstava se koná jednou za tři roky a sjíždí se zde skutečně celý industriální svět. Veletrh se koná v Mnichově ve dnech 11. – 17.4. 2016. Poslední výstavou, na kterou Vás ještě upozorníme je výstava Fensterbau Frontale. Ta je zaměřena na novinky v oblasti oken, výplní otvorů, lehkých obvodových plášťů, dveří, garážových vrat a doplňků této techniky. Kdo se tedy zajímá o tento obor, zamíří od 16. do 19.3. 2016 na výstaviště v německém Norimberku.

Ivo Románek