Firma se specializuje na technologii postforming a svým zákázníkům nabízí výrobky vyráběné touto technologií. Hlavní činností je výroba okenních parapetů TOPSET a schodišťového systému TOPSTEP. Díky bohatým zkušenostem nabízí společnost zákazníkům i pracovní desky a speciální atypické výrobky vyráběné přímo na přání zákazníka. Směr firmy je na trhu v tomto segmentu výjimečný a tato výhoda zakázkové výroby je velkým přínosem pro spolupráci s našimi obchodními partnery.

VHODNÉ MATERIÁLY

Okenní parapety TOPSET jsou výráběny z materiálu speciální dřevotřísky (DTD). Tento materiál je v dnešní dobře známý na téměř všech truhlářských výrobcích. Pro výrobu parapetů se používá vlhkuodolná dřevotříska v klasifikaci E1, P5 (dříve V100). Dřevotříska splňuje veškerá přísná kritéria pro výrobu vnitřních okenních parapetů. Tento materiál je "tělem" parapetu, a právě proto splňuje vlastnosti jako je vysoká odolnost proti vodě - tzn. nenabobtnává a zůstává ve své tlouštce stejný. Na horní straně parapetu je CPL laminát, v tlouštce 0,6 mm. Tyto lamináty jsou opatřeny speciální ochrannou vrstvou overlay, která dodává parapetům nadstandardní odolnost proti oděru. Tato vrstva se běžně používá i na pracovní desky, proto je zde zaručená pevnost, tuhost a odolnost laminátu.
Na spodní straně parapetů TOPSET je speciální impregnovaná vrstva. Je nepropustná vodou a má vysokou přilnavost na lepicí pěnu při montáži. Zároveň slouží jako místo na umístění loga společnosti PF Postforming.

KVALITNÍ OKNO - KVALITNÍ PARAPET

Je dobré vědět, že kvalitní okna by měla mít kvalitní parapety. Je to jejich nedílná součást, i když často opomíjená, ale především je to interiérový prvek, na který jsou kladeny vysoké nároky. Parapet by měl být kvalitní, aby i po několika letech plnil svoji funkci. Tzn. horní plocha parapetu nesmí měnit barvu - UV záření, tvar, možnost chůze po parapetu při umývání oken, rovinnost horní plochy bez známek propadnutí materiálu. Tohle vše jsou vlastnosti, které splňují parapety TOPSET. Přeci jen si uvědomme, že proudění teplého a studeného vzduchu okolo okna je mnohonásobně vyšší, než kdekoliv jinde. Zde je velkou výhodou umístění větrací mřížky na plochu parapetu na rozdíl od PVC parapetu. Samozřejmě, že je důležité, aby splňoval svoji estetickou funkci.

TYPY VNITŘNÍCH PARAPETPŮ

Okenní parapety TOPSET jsou standardně dodávány s výškou nosu 40 mm. Tyto parapety jsou určeny pro všechny typy interiérů. Pokud je třeba překrýt starý parapet při rekonstrukci nebo rozbitou zeď, jsou na trh dodávány i parapety TOPSET LONG s výškou nosu 60 - 80 mm. Oproti tomu okenní parapety TOPSET SLIM - parapety bez nosu, nabízí štíhlé provední tam, kde to vyžaduje architektonický záměr nebo technické možnosti stavby. Tyto parapety se nejčastěji využívají v místech, kde je např. nízko položené okno, nebo chceme-li docílit jemného vzhledu.
Jako jediná společnost na evropském trhu nabízí firma PF Postforming dýhované parapety TOPSET NATUR. Jedná se o sériovou výrobu na nosném materiálů DTD, s horní vrstvou pravé přírodní dýhy v tl. 0,8 mm. Tyto vyrobky jsou na vysoké úrovni užitných vlastností díky stálému jádru parapetu. Dýhované parapety jsou dodávány s povrchovou úpravou PUR, nebo bez povrchové úpravy pro možnot oknařských firem dokončit parapet stejným mořidlem jako okna či jiné interiérové prvky.

NEJVĚTŠÍ NABÍDKA DEKORŮ NA TRHU

Okenní parapety TOPSET jsou vyráběny v celkové nabídce 20 dekorů a v 7 dekorech parapetů z přírodní dýhy. To jsou předvším parapety z přírodní dýhy. Velkou výhodou barevné škály parapetů je i to, že je lze barevně sladit s dalšími výrobky firmy PF Postforming s.r.o. - a to s obložením schodů schodišťovým systémem TOPSTEP nebo pracovní deskou. Díky tak široké nabídce můžete docílit elegantního sladění celého interéru.
Dekorová řada je vybrána dle standardních barev oken, proto okenní parapety TOPSET lze použít pro jakýkoliv barevný odstín. Vždyť by byla škoda dávat si k barevnému oknu bílé parapety, když svět kolem není jen bílý ...


PF Postforming s.r.o.
Janovice 80
595 01 Velká Bíteš
infolinka: 777 717 111
www.topset.cz