Nové trendy na trhu montovaných hal
Preferovaný je jednoduchý a čistý styl z jednoduché lehké rámové konstrukce opláštěné moderním systémem sendvičových panelů, který na rozdíl od pracných skládaných plášťů zaručuje bezchybnost montáže díky zaklapovacím zámkům a nadstandardním tepelněizolačním vlastnostem. Sendvičové panely jsou dodány na montáž již připravené v požadovaných délkách a složení plech-izolační pěna-plech.

Největší slabinou oplášťovacích panelů, velká hořlavost, je již překonána. Vývoj panelů pokročil v současné době tak daleko, že nehořlavá izolační IPN pěna sendvičových panelů téměř vytlačuje technologii těžké minerální vaty, kterou se oplášťovalo dříve u budov s vyšším rizikem požáru.

Design funkčních montovaných hal je preferovaný jednoduchý a jednobarevný maximálně dvoubarevný v průmyslových barvách především v odstínech šedé a tmavě šedé barvy. Povrch panelů v jemné profilaci je zárukou nadčasovosti.

Cena za tyto montované výrobní haly či sklady je velmi výhodná oproti zděným stavbám podobných rozměrů, což je lákavé pro rychlé rozšíření podnikatelských prostor. Nižší náklady na realizaci haly jsou dány zejména rychlostí výstavby, efektivitou pracovních postupů a příznivou cenou za vstupní použité materiály, které navíc zaručují dlouhou životnost, bezúdržbovost a nízké provozní náklady díky velmi dobrým hodnotám tepelného odporu opláštění.

Nejčastější typy montovaných hal
Montované haly jsou nejčastěji realizované pro využití výrobních podniků, pro skladovací účely, prodejny a administrativní budovy. Pro lepší představu investorů dnešní moderní programy nabízí možnosti vizualizací.

Jednoduchost výroby a montáže usnadňuje sofistikovaný software pro výrobní a montážní dokumentaci ve 3D modelech. Programy umí snadno a rychle vygenerovat přesné podklady pro bezchybnou výrobu a montáž. Vyspělé programy tak minimalizují selhání lidského faktoru a zajišťují bezproblémový proces celého průběhu realizace haly.

Ing. Blanka Dostálová
Unihal s.r.o.
www.unihal.cz