Všechna tato zařízení jsou od letošního léta vybavena novým systémem inteligentní regulace TopTronic® E. Tento rozdíl je sice na první pohled téměř neviditelný, avšak z uživatelského hlediska zcela zásadní. Nová generace inteligentní regulace zjednodušuje uživatelům jejich práci tím, že pracuje za ně, provozovatelům a zákazníkům šetří energii a zvyšuje jejich pohodlí.

Co musí každá instalační firma vědět o novém systému regulace Hoval?
- Všechny zdroje tepla Hoval, ať už se jedná o kotle na plyn, olej, pelety nebo tepelná čerpadla, jsou nyní vybaveny shodným systémem kontroly a regulace TopTronic® E. Což je velká výhoda, která v praxi znamená, že všechny typy zařízení mohou být ovládány ze společné platformy.

- Uvedení do provozu jednotky Hoval TopTronic® E pro Vás bude snadné. Integrovaný průvodce vás krok za krokem provede srozumitelným návodem v češtině.

- Inteligentní systém regulace Hoval TopTronic® E se používá snadno a intuitivně, podobně jako například chytrý telefon. Dotyková obrazovka je velmi podobná textovým zobrazením, tak používanými symboly a grafikou.

- Která informace je pro vás nejdůležitější? Hoval TopTronic® E vám umožní přizpůsobit si vlastní domovskou obrazovku. Díky této funkci můžete mít všechny důležité údaje snadno po ruce, přesně tak, jak to vyžadujete vy či váš zákazník.


Ukázka dotykové obrazovky inteligentní regulace TopTronic® E

Inteligentní regulace TopTronic® E vám usnadní práci.
- Přiobjednal si váš zákazník dodatečně ke kondenzačnímu kotli solární panely? V tom případě stačí pouze připojit další řídící modul do stávajícího systému regulace. Odpadá tím starost o více řídicích jednotek, což s sebou přináší méně práce a stresu.

- Inteligentní systém regulace TopTronic® E může být prakticky a zcela libovolně rozšiřován o další moduly, což může být užitečné v případě modernizace či pozdější rekonstrukce. Systém TopTronic® E dokáže pojmout až osm zdrojů tepla v kaskádě, které mohou být integrovány i do těch nejsložitějších systémů.

- Jednotlivé řídící panely lze umístit na odlišná místa podle potřeby zákazníka. Tato možnost může být užitečná zejména v případě, kdy jednotlivé zdroje tepla a prvky systému nejsou ve stejné místnosti.

- Regulace TopTronic® E je pomocí sítě LAN či WLAN připojena k internetu, což znamená, že se může fakticky kdykoliv připojit k předpovědi počasí. Tato funkce zlepší ekvitermní regulaci a přináší s sebou také úsporu nákladů v podobě inteligentního chování systému podle reálných podmínek.

- Pokud je systém vytápění instalován v kombinaci se solárním systémem, dokáže regulace TopTronic® E s připojením k internetu regulovat intenzitu vytápění a snižovat tak spotřebu paliva. Zákazník má tak nad spotřebou větší kontrolu než kdy předtím, jelikož může monitorovat a optimalizovat každý systém přímo z obrazovky svého počítače.

Jaké výhody přináší nový řídící systém Hoval dodavatelům?
Hlavním cílem regulace Hoval TopTronic® E je zvýšení  efektivity provozu instalace. Nová regulace TopTronic® E nabízí možnost regulovat modulační čerpadla a umožňuje interakci s funkcí Smart Grid. Funkce Smart Grid je nástroj, který umožňuje upřednostnit komponenty systému a kompenzovat požadavky dle potřeby elektrické energie.

Nový řídicí systém Hoval je k dispozici podle potřeby s různými rozhraními jako jsou Modbus TCP / RS485 a KNX, nebo s jednoduchým ovládání 0 až 10 V. Hoval TopTronic® E může být rovněž integrován do nadřazeného systému budovy tak, aby bylo možné řídit pokojovou teplotu, ohřev vody, akumulaci energie, osvětlení atd. Přístupová práva jsou definována individuálně, v závislosti na požadavku uživatele.

TopTronic® E umožňuje vzdálený přístup přes internet. Ať jste kdekoli, máte možnost řídit, kontrolovat, shromažďovat a vyhodnocovat data ze systému. To vám umožní sledovat více zařízení podle jejich geografické polohy, můžete dostávat upozornění v případě, kdy dojde k poruše či lze problém prostřednictvím internetu vyřešit přímým zásahem do regulátoru. V případě potřeby lze Hoval TopTronic® E opatřit monitorovacím prostředím DCS, který umožňuje monitorovat a optimalizovat tepelné sítě a elektrárny v reálném čase.

Jak mohou projektanti využít výhod Hoval TopTronic® E při své práci?
Díky vysoké modularitě nového kontrolního systému Hoval TopTronic® E můžete snadno připravit projekt zahrnující kompletní hydraulické schéma, odvíjející se od logiky odlišných řídicích modulů. V případě, kdy investor změní svůj názor a pozmění celý koncept ovládání, odpadá Vám nutnost zpracovávat nový projekt. Regulace Hoval nabízí flexibilní řešení, které může být dle přání zákazníka snadno změněno.  

Potřebujete další argumenty pro využití nové generace inteligentní regulace Hoval?
Nejen, že může nový regulátor Hoval TopTronic® E automaticky nastavit teplotu vytápění na základě zvyků jeho uživatelů, díky připojení k internetu dokáže reagovat na předpověď počasí a v reálném čase tak nastavit teplotu dle aktuální situace. Tím šetří nejen energii a náklady, ale především zvyšuje vaše pohodlí.

Řídící systém zobrazuje spotřebu energie z vytápění v reálném čase a porovnává ji se solárními zisky. Tento jednoduchý model kalkulace může pomoci analyzovat náklady a tím šetřit nemalé peníze.

Dotykový panel lze použít kdekoliv, Ovládat svůj kotel můžete z pohodlí obývacího pokoje, z notebooku, počítače nebo smartphonu. Pokud se budete nečekaně vracet pozdě domů, nemusíte mít starost se zbytečným vytápěním prázdného domu. Snadno ztlumíte topení pomocí několika málo kliknutí na svém chytrém telefonu, zatímco jste na cestách. Šetrný k životnímu prostředí, s ohledem na náklady a maximálně pohodlný.

Zajímají Vás systémy inteligentní regulace? Firma Hoval pořádá exkluzivní webinář (online seminář) „7 způsobů, kterými chytrá regulace vytápění ovlivní vaše podnikání“ určený pro specialisty z oboru klimatizace. Registrace je ZDARMA.

Termín: 23. 10. 2015, 9-10 hod
Registrace http://webinar.hoval.cz

Více informací o produktu najdete zde: http://www.hoval.cz/produkty/toptronic-e/