Se strojem SPIREX můžete tuto spirálu přímo vyrábět díky originální a patentované metodě umožňující trojrozměrný ohyb.

VÝHODY

1. Naprostá přesnost počtu a umístění třmínků v nosnících a sloupech

2. Systém s vertikálními rameny splňuje požadavky statiky

3. Finální prvek je robustnější ve srovnání s prvkem s tradiční výztuží

4. Minimální transportní rozměry (např. 60 cm pro sloup délky 6 m)

5. Výrazné snížení počtu třmínků, které je nutné na staveništi vázat

6. Automatické natažení díky nahromaděné elasticitě

7. Výrazné snížení času a ceny při montáži na staveništi

SVĚTOVÁ NOVINKA OD FIRMY SCHNELL

Firma SCHNELL je v současné době světovým lídrem v oblasti výroby strojů na zpracování betonářské oceli. Tuto značku v České a Slovenské republice zastupuje společnost ITES, spol. s r.o., která se stará o prodej strojů firmy SCHNELL a poskytuje poradenské služby a servisní činnost. Abychom se dozvěděli více informací o této dynamicky se rozrůstající společnosti, spojili jsme se v uplynulém období s jednatelem společnosti ITES, spol. s r.o., panem Ing. Jiřím Javorským, a požádali ho o rozhovor.

Můžete našim čtenářům přiblížit počátky činnosti společnosti SCHNELL?

Firma SCHNELL vznikla v roce 1962 jako rodinný podnik na výrobu strojů pro zpracování betonářské oceli. K velkému rozvoji firmy SCHNELL vedlo využití elektrických servomotorů a nahrazení do té doby obvyklých hydraulických pohonů. SCHNELL se tak stala v roce 1989 první společností na světě, která použila moderní technologii servomotorů ve strojích pro armovny. Na tomto základě je postavena celá nová generace strojů. SCHNELL, to jsou ohýbačky, nůžky, třmínkovačky, automatické stroje na zpracování tyčové oceli, stroje pro montáž armatur a výrobu košů, stroje na ohýbání a stříhání sítí a mnoho dalších.

V současné době je firma SCHNELL vedoucí firmou na světě v oblasti strojů a software na zpracování betonářské oceli. Zaměstnává více než 400 lidí, kteří pracují ve 14 společnostech skupiny SCHNELL GROUP po celém světě. Podíl firmy SCHNELL na celosvětovém trhu je více než 25 %. Firma SCHNELL je známá především svými inovacemi, revolučním řešením problémů a desítkami patentů.

Které stroje firma SCHNELL uvedla na trh jako první na světě?

Stroje firmy SCHNELL se vyznačují nejmodernější technologií mnoha světových patentů a díky svému vývojovému středisku jsme jako první na světě vyvinuli např.:
GENIUS a MEGAGENIUS
- první automatické nakládací a počítací systémy tyčí pro stříhací linky.
EURA 20 a COIL 20
- první třmínkovačky schopné zpracovávat jeden drát ve svitcích o průměru 20 mm a dva dráty o průměru 16 mm
BARWEISER 28 MULTIFEED - plnoautomatický stroj, který stříhá a ohýbá tyče do průměru 28 mm a stříhá a ohýbá svitkovou ocel do průměru 16 mm
GTM, GTM xp a GTM Telescope - stroje na výrobu cylindrických a kvadratických košů do pilotů
IDEA a TERMINATOR - montážní stroje na výrobu košů pro prefy

Nyní přicházíte na trh s novinkami, které se vyznačují velkými inovacemi. Můžete nám je představit?

Mezi poslední žhavé novinky vyvinuté firmou SCHNELL patří MULTIASEMBLERSPIREX. MULTIASEMBLER je zařízení na výrobu speciálních sítí a síťových struktur, které mohou být z rovných nebo ohnutých tyčí až do průměru 25 mm. SPIREX je naprostá technická inovace, vlastně je to malá revoluce ve výrobě a použití třmínků. Je to typický příklad, jak firma SCHNELL posouvá technický pokrok o výrazný krok kupředu.

Jaké služby můžete zákazníkům nabídnout?

Naši zákazníci oceňují především kvalitní a rychlý servis a bohatě zásobený sklad náhradních dílů, který v daném oboru není samozřejmostí. Naší základní strategií je nabídnout zákazníkům vždy to nejvhodnější řešení jejich potřeb. Po celou dobu vývoje společnosti pečlivě sbíráme a analyzujeme poznatky i zkušenosti, abychom byli v každé fázi připraveni poskytnout profesionální a efektivní řešení. Realizované referenční projekty, odborná prestiž a především spokojení zákazníci nám jen potvrzují, že jsme zvolili správnou cestu.

Děkujeme za rozhovor


ITES, spol. s r. o.
Příční 18, 669 02 Znojmo
tel.: 515 222 691 ,fax: 515 220 904
e-mail: info@itescz.com