Navíc šetří čas při projektování staveb, montáži oken a montáži stínící techniky.

Systém ostění HELLA TRAV®
frame je vyráběn z vysoce kvalitních materiálů pro optimalizaci tepelných můstků při zástavbě oken a stínící techniky do stavebních otvorů. Tímto systémem jsou optimalizovány připojovací spáry a sjednocuje díla kolem oken. Do integrované šachty mohou být namontovány venkovní žaluzie, rolády nebo textilní fasádní stínění (screenové a zipové rolety), včetně integrovaných sítí proti hmyzu.

Základním materiálem systému ostění je difuzně otevřený expandovaný polystyrol EPS 30 (λ = 0,034 W/mK)
s dobrou přídržností omítky. Díky modulární stavbě je systém vyráběn na míru a může být přizpůsoben požadované tloušťce zdi. Systém ostění splňuje požadavky normy DIN 4108-2 (tepelná ochrana a úspora energií v budovách – část 2: Minimální požadavky na tepelnou ochranu, prohlášení o shodě) a vyhlášce o úspoře energií EnEV.

Šachta pro stínící techniku je vyráběna bodovým svařováním dílů z pozinkovaného plechu tloušťky 1 mm, což zajišťuje její vysokou pevnost. Na bočnicích jsou přivařeny matice pro montáž ložisek rolet. Standardní rozměry šachty jsou 210/300 a 210/250 mm, nestandardní rozměry pak podle přání. Jednotlivé díly šachty jsou vystřihovány, čímž je garantována kvalita povrchu, neboť zinková vrstva je při něm přetahována přes řezné hrany.

Systém se skládá ze 4 částí:
-    Základní horní tělo se šachtou nebo bez. Z jednoho kusu kvůli zamezení tepelným ztrátám. Standardně stropní izolace 50 mm, přední clona k omítce 20 mm, omítková lišta 5 mm s definovanou pozicí okna s překrytím rámu okna izolací 50 mm. Nestandardní rozměry podle požadavku. Vložená OSB deska (OSB/3) v oblasti okna nebo dveří nahoře nabízí možnost přišroubování rámu nahoru.

-    Levá a pravá bočnice s OSB deskou (OSB/3) zabezpečující statiku systému a přišroubování rámu okna do boků. Boční izolace definuje zároveň pozici okna a je připravena pro montáž vodících lišt stínící techniky pod omítku.

-    Spodní profil vytváří u oken parapet o celkové výšce 90 mm. Skládá se z izolačního tělesa připraveného pro montáž vnitřního a vnějšího parapetu a zabudované OSB desky (OSB/3) jako prvku zabezpečujícího statiku systému. Vnější parapet s předdefinovaným sklonem 5°. Pro uložení okna a rozložení tlaku s termickou separací vnějšího a vnitřního prostoru slouží tlakuvzdorná deska z vysoko zhuštěného funkčního materiálu na bázi tvrdé pěny PUR/PIR, tloušťky 60 mm.

-    U dveřních elementů je standardním provedením podlahový vyrovnávací profil. Pro uložení dveří slouží tlakuvzdorná deska z vysoko zhuštěného funkčního materiálu na bázi tvrdé pěny PUR/PIR, tloušťky 60 mm. Na přání pro posuvné portály se používá pro uložení dveří sendvičová deska (PUR-PIR/EPS/PUR-PIR), která zajišťuje při přizpůsobení tloušťce rámu optimální rozložení zatížení.

Přednosti systému HELLA TRAV®frame
-    Jistota dodržení všech norem při projektu    
-    Redukce časové a nákladové náročnosti díky jednoduché a rychlé montáži
-    Úspora nákladů při stavbě
-    Vysoká flexibilita při volbě oken a stínící techniky
-    Omezené riziko montážních chyb redukcí zdrojů těchto chyb
-    Úspora energií díky optimální tepelné izolaci použitím osvědčených izolačních materiálů
-    Optická harmonie integrací do fasády bez spár
-    Vynikající hluková izolace (útlum 46 dB).
-    Projektová volnost díky individuální výrobě na míru
-    Jistota daná kvalitním vývojem ve vlastním středisku HELLA

Mezní rozměry:
-    Maximální šířka 4.200 mm
-    Maximální výška 3.300 mm
-    Maximální tloušťka zdi 650 mm

HELLA stínící technika s. r. o.
Türkova 828/20, 149 00 Praha 4 – Chodov, tel.: 272 660 248, fax: 272 765 275, e-mail: praha@hella.ínfo
Palackého nám. 91/2, 621 00 Brno – Řečkovice, tel: 541 231 099, fax: 541 231 575, e-mail: brno@hella.info
Průmyslová zóna Vysokov 201, 549 12 Vysokov, tel.:491 481 227, fax: 491 481 116, e-mail: vysokov@hella.info
www.hella.info