V roce 2003 firma navázala úzkou obchodní spolupráci s renomovaným německým výrobcem produktů nejen pro silniční stavby, firmou BORNIT Werk Aschenborn GmbH, se kterou má uzavřenou smlouvu o výhradním zastoupení pro Českou a Slovenskou republiku na prodej produktů pro silniční stavitelství.  Od roku 2008 pak začala dodávat vybrané vysoce kvalitní materiály tohoto německého producenta i pro sanaci střech a hydroizolace staveb.

Jedním z produktů z této oblasti, který stojí za zmínku, je rychleschnoucí nátěr BORNIT – KTW 100, který neobsahuje fenoly a je vhodný pro použití v zemědělství, potravinářství a v oblastech, kde je používána pitná voda. Pro výše uvedené účely je tento produkt certifikován certifikační autoritou - ITC Zlín.

Vlastnosti produktu BORNIT - KTW 100
Nátěr KTW 100 je vyrobený na bázi kvalitní vysokovakuové živice, rozpouštědel a speciálních přísad. Má vysokou penetrační schopnost do podkladu, jakož i dobrou přilnavost nátěru k podkladu. Je zpracovatelný za studena a bez dalších úprav vhodný k okamžitému použití.

Oblasti použití BORNIT - KTW 100
KTW 100 slouží k izolaci proti vlhkosti a k ochraně staveb před agresivními médii, zejména proti látkám vznikajícím v kvasných a čeřících procesech. Používá se zejména k nátěrům staveb z betonu, zdiva nebo oceli jako jsou:
-    silážní žlaby a věže, močůvkové jímky, nádrže na kejdu, stáje, sila na obilí apod.,
-    nádrže pro pitnou vodu, čističky odpadních vod,
-    prostory chladicích a mrazicích zařízení potravinářského sektoru apod.

Spotřeba materiálu činí cca 0,4 l / 1 m2 na jeden nátěr. Pro nové nátěry je doporučeno použít nátěry dva. Materiál KTW 100 je dodáván jak v 25 l hobok nebo v 200 l nevratných sudech.

Bitrak, s.r.o.
Spořická 5731, 430 01  Chomutov
tel./fax: 474 686 534, mobil: 605 259 020
e-mail: bitrak@bitrak.cz, www.bitrak.cz