Hlavní náplní společnosti Maják je realizace přednáškových programů mezi mládeží na základních a středních školách, učilištích nebo domovech mládeže. Před časem Maják navíc získal prostory, ve kterých vytvořil zajímavý klub s přitažlivým názvem Zakopanej pes. Během různých tematických večerů se v tomto klubu scházejí mladí lidé, aby si poslechli přednášky, ale také hráli různé hry a věnovali se spoustě inspirativních zábav.

Aby si návštěvníci mohli v klubu také uvařit kávu nebo připravit občerstvení, věnovala jim společnost Oresi pěknou a plně vybavenou kuchyň. Ve středu 31. března kuchyň novým uživatelům předala oblastní manažerka Oresi Petra Čásárová (to je ta sympatická blonďatá slečna na fotkách).

Vedle kuchyně visí na stěně tabulka se vzkazem, který za společnost Oresi tlumočila Petra všem návštěvníkům klubu Zakopanej pes. A na té tabulce je napsáno přesně tohle:

Vážení a milí přátelé,
přejeme Vám, abyste se díky naší kuchyni cítili v tomto domě zase o trochu příjemněji. Kuchyně je v každém domě a domovu místem, které nejvíc slouží k životu. Ať se Vám i v této společné kuchyni dobře žije. A někdy můžete těm, kteří si sem přijdou něco uvařit po Vás, schovat do šuplíku nějaké milé překvapení nebo povzbuzující vzkaz. Doma se to přece dělává.

Vaši přátelé z Oresi