Sériově v plné výbavě a s vysokou účinností
V čem tkví skutečné kouzlo těchto nadčasových výrobků ? Především v jejich účinnosti a kompaktnosti. Tato moderní tepelná čerpadla země/voda WPF, která dosahují magického topného faktoru (COP) až 5, Vás přesvědčí zejména šíří své sériové výbavy. V přístroji jsou kupříkladu  vestavěny expanzní nádrže pro stranu primárního okruhu i pro stranu vytápění. Samozřejmostí je vestavěný elektrokotel pro pokrytí krátkodobých vyšších potřeb tepla. Antibakteriální program se stará o nutnou hygienu při přípravě teplé vody. Elektronicky řízená úsporná oběhová čerpadla primární i topné strany přispívají ke zvýšení topného faktoru tepelného čerpadla. Vestavěný regulátor tepelného čerpadla řídí ideální provoz přístroje. Tepelné čerpadlo vybavené sériově měřičem tepla a elektroměrem je dodáváno v šesti výkonových stupních od 4,8 do 17 kW pro vytápění (WPF). Modifikace WPF Cool je navíc vybavena modulem pro pasivní chlazení domu.

 

 

Výhody je potřeba neustále připomínat
Kompaktní tepelné čerpadlo systému země / voda WPF E /WPF COOL dosahuje  výkonu až 16 kW . Disponuje vestavěným ekvitermním regulátorem pro dva topné okruhy + ohřev TUV. Výstupní teplota topné vody může činit až 65 °C jen pomocí kompresoru. Pro pokrytí vyšší potřeby tepla v případě nástupu mimořádně nepříznivých klimatických podmínek v zimních měsících je k dispozici vestavěný elektrokotel o výkonu 8,8 kW.

Fantastický je účinek tepelného čerpadla, o čemž nejlépe vypovídá excelentní topný faktor až 5,0 ( COP ).  K dispozici je i vestavěné oběhové čerpadlo zdroje (vrtů nebo plošného kolektoru) a vestavěné oběhové čerpadlo topení.

Integrovaný elektroměr pro okamžitý odečet spotřebované elektrické energie a integrovaný měřič vyrobeného tepla Vám pak podávají jasný důkaz o tom, že údaje o účinnosti čerpadla jsou v souladu s deklarovanými parametry. V přístroji jsou integrované dvě expanzní nádoby pro primární okruh a pro topení. Díky tomuto kompaktnímu a integrovanému řešení klade instalace přístroje minimální nároky na zábor prostoru kotelny. Snadné instalaci přístroje pomáhají i integrované tlakové hadice pro přímé připojení potrubí.

A co říci závěrem?
Tepelná čerpadla Stiebel-Eltron vždy udávala nejnovější trendy v oboru. Svědčí o tom nejen dosažení velmi vysokého topného faktoru a tím i úspor za vytápění, ale také další, uživatelsky příznivé benefity. K nim patří krásný a čistý design výrobků, velmi tichý provoz a samozřejmě také možnost pasivního chlazení rodinného domu prostřednictvím zemních vrtů u varianty Cool.

S využitím materiálů Stiebel – Eltron
Ing. Jaroslav Pospíšil