Nové minimální standardy účinnosti, na výrobky spojené se spotřebou energie, včetně topení a ohřevu vody budou vyžadovat nové energetické štítky. Cílem této směrnice je zvýšit účinnost produktů spojených se spotřebou energie na trhu, a postupným vyřazením všech neefektivních systémů. Důvodem zavedení standardizovaného formátu etikety, Směrnicí EU, je pro kupující jednoduchost získat jasné a srozumitelné informace o energetické účinnosti produktu při porovnávání alternativních typů a značek systému.

Výstava ISH, přední světový veletrh pro energeticky úsporné vytápění a klimatizace, se bude konat ve Frankfurtu v březnu roku 2015. Představí se zde poslední inovace v oblasti tepelných čerpadel, kondenzačních kotlů a solárních tepelných systémů a společnost Daikin představí své nové označení energetické účinnosti.

Díky inovativní řadě produktů na vytápění a  ohřev teplé vody má Daikin dobrou pozici před zavedením nových standardů energetické účinnosti. Topné a teplovodní systémy Daikin a Rotex, třídy "A"  a vyšší, splňují, ba dokonce převyšují minimální požadavky trhu. Kromě toho, mohou vyšší třídy účinnosti dosáhnout i kondenzační kotle Daikin, pokud jsou v kombinaci se solárním systémem. Tyto systémy jsou schopny pracovat v nejvyšší třídě energetické účinnosti stanovené v rámci nové směrnice o energetických štítcích.

Skupina Daikin nabízí širokou škálu otestovaných řešení na trhu v oblasti topení, teplé užitkové vody a chlazení, od technologií obnovitelných zdrojů energie po konvenční systémy, vhodné pro rezidenční, komerční a průmyslové aplikace v celé Evropě. Byla také aktivní v řešení nových požadavků na energii, a to prostřednictvím dalšího rozvoje produktové řady Daikin a Rotex ke zvýšení energetické účinnosti pro oba trhy komerční i rezidenční.

Peter Verkempynck, generální ředitel Heating Daikin Europe N.V., říká: "Veletrh ISH, na který máme připravený program s informacemi, bude ideálním místem pro prezentaci našich posledních inovací a možností prokázat naši širokou odbornost a zkušenosti na trhu s vytápěním. Vedle naší široké nabídky tepelných čerpadel, byly naše solární teplotní systémy nezávisle testovány, aby našly nejúčinnější způsob pro zvýšení efektivity našich plynových a olejových kondenzačních kotlů. To má za následek nejlepší možné energetické štítky pro systémy z obnovitelných zdrojů i tradiční systémy nabízené společnostmi Daikin a ROTEX. "

Navštivte stánek DAIKIN na veletrhu ISH 10. – 14. března 2015 na výstavišti ve Frankfurtu, hala 8.0, stánek E94.