Buderus na českém trhu

Buderus je značka kvalitní tepelné techniky, celosvětově známá více než 285 let. Na český trh vstoupila společnost Buderus tepelná technika Praha s.r.o.  v roce 1993 a vybudovala vlastní moderní provozní areál v Praze 10 - Štěrboholích. V roce 2007 došlo ke sloučení firmy Buderus tepelná technika Praha, spol. s r.o. se společností BBT Thermotechnology CZ s.r.o. a od ledna 2008 nese firma obchodní název Bosch Termotechnika s.r.o., obchodní divize Buderus.

V současné době nabízí značka Buderus široký topenářský sortiment pro instalaci kompletních otopných systémů a zařízení pro ohřev teplé vody. Díky kvalitnímu technickému zázemí poskytuje svým zákazníkům odbornou podporu od prvního poradenství při výběru a projektování, přes následnou instalaci až po kvalitní servisní služby.

Obchodní koncept Buderus 2015

Na základě analýzy současného trhu tepelné techniky provedené v roce 2013 agenturou TNS ve spolupráci s instalatéry a montážními firmami, která jasně ukázala budoucí vývoj trhu, dochází ke změně obchodní strategie značky Buderus v České republice. Od 1. ledna 2015 bude zaveden nový koncept, který nahradí současnou funkci regionálních poboček Buderus. Nové obchodní procesy, moderní komunikační a logistické nástroje zvýší kvalitu služeb Buderus v oblasti dodávek, technického poradenství a servisu.

Vyšší komfort obslužnosti zákazníka

Využitím moderních komunikačních technologií a dodávkami přímo na udanou adresu dokážeme našim obchodním partnerům – montážním a servisním firmám – zajistit ještě vyšší komfort obchodní spolupráce.

Hlavní přínosy pro zákazníka:

- jeden kontakt pro příjem a zpracování objednávek – logistické zázemí a centrální sklady v Praze

- okamžitý přehled o stavu objednávky díky elektronické avizaci příjmu a expedice objednávky (formou sms nebo na e-mail zákazníka)

- závoz do 24hod na místo určení požadované zákazníkem

- distribuce zásilek přes pobočky České pošty – více než 3.000 výdejních míst po celé ČR

- nová výdejní místa pro osobní odběr - pobočky spediční společnosti Dachser nebo Topenářské centrum Buderus Praha

Posílená kompetence v oblasti technického poradenství

Díky vysoké kvalitě technického zázemí značky Buderus nabízíme odborné poradenství již ve fázi projektování. Naším cílem je nabídnout zákazníkům úsporné řešení vytápění s adekvátní návratností jejich investice a jen funkčně navržený systém může přinést očekávanou úsporu.

V současné chvíli dochází k rozšíření týmu technické podpory o nové specializované pozice. V úzké spolupráci s projektanty a architekty a s využitím vysoké technické odbornosti dokážeme nabídnout systémová technická řešení přesně podle potřeb zákazníka (investora).  Do budoucna tímto předpokládáme i větší orientaci značky Buderus na projektový obchod, tedy oblast komerčních objektů, bytových domů a průmyslových aplikací.

Vyšší kvalita servisních služeb

Samozřejmou součástí odborných služeb poskytovaných zákazníkovi je následný servis instalovaného zařízení. S výhledem orientace značky Buderus na projektové zakázky nově nabízíme přímou servisní podporu a činnost pro velké instalace. Pro oblast ostatních instalací bude nadále využívat síť našich autorizovaných servisních partnerů po celé České republice. Do budoucna i zde klademe zvýšený důraz na kvalitu a ještě lepší dostupnost pro koncového zákazníka.