Společnost ­ROTHLEHNER, jako jednička na trhu v oblasti prodeje a servisu pracovních plošin v ČR a SR, nabízí široký sortiment všech typů pracovních plošin od dlouholetých ověřených evropských dodavatelů. Patří mezi ně např. Denka Lift, GSR, HAULOTTE, PB Lifttechnik, Blue Lift či Falkon Spider. Široká nabídka plošin dodavatelů umožňuje najít vždy to nejvýhodnější řešení pro každou situaci.

Pro všechny typy plošin poskytuje ROTHLEHNER autorizovaný servis a dodávky náhradních dílů. Servisní centrála v Praze Horních Počernicích patří k nejmodernějším servisním střediskům pracovních plošin ve střední Evropě. K dispozici je také 10 servisních vozidel a sklad náhradních dílů s 9 000 položkami. Za celou dobu činnosti prodala společnost přes 2 200 pracovních plošin a pomohla řadě menších firem vybudovat funkční půjčovny plošin. ROTHLEHNER pracovní plošiny nabízí pro stavební sektor výrobky osvědčeného výrobce Haulotte Group. Předností plošin Haulotte je především kvalitní evropské provedení, spolehlivost ovládání a technické vlastnosti – velké stranové dosahy, intuitivní ovládání a snadná údržba. 

Zvyšování bezpečnosti práce ve výškáchJednou z oblastí bezpečnosti práce, která byla v ČR do dnešní doby podceňována, je školení obsluh pracovních plošin a managementu. Naše legislativa se v oblasti školení, prohlídek strojů i dalších norem týkajících se bezpečnosti práce velmi přiblížila standardu EU. V západní Evropě již řadu let fungují a zaměstnavateli i zákonodárci jsou respektována školení bezpečnosti práce pro obsluhovatele pracovních plošin dle standardů IPAF. Jednotný systém školení s důrazem na kvalifikaci obsluhy či managementu, jednotný průkaz pro celou EU i pracovní deník evidující zkušenosti obsluhovatele evidentně snižují hmotné škody i úrazovost. V ČR však tento přístup stále ještě není běžnou praxí. Společnost ROTHLEHNER jako jediná nabízí možnost využití IPAF školicího střediska a získání platné a uznávané PAL karty „obsluhovatel strojů“. Firma dále poskytuje široké poradenství při nasazení plošin. Pomáhá např. sladit bezpečnostní předpisy podniků se zákonnými požadavky na provoz plošin nebo se podílí na vývoji vnitropodnikových směrnic, které se týkají nasazení plošin.

Spolehlivý partnerZpůsob využití pracovních plošin v oblasti stavebnictví má velký vliv na celkovou efektivitu a bezpečnost této práce. Cílem společnosti ROTHLEHNER je být v této oblasti tím nejlepším partnerem a poskytnout kromě prodeje i široký přesah dalších služeb týkajících se například servisu, školení bezpečnosti a poradenství atd.

Marek Tomášek
ROTHLEHNER pracovní plošiny s. r. o.

ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o.
Mezi úvozy 2512/2a193 00 Praha 9 - Horní Počernice
tel.: 281 090 590, 606 737 837fax: 281 090 596
e-mail: info@rothlehner.czwww.rothlehner.cz