Zákazníci v ČR nejdříve zaznamenali změnu barevného provedení topenářských expanzních nádob z červené na moderní šedivou barvu a změnu názvů většiny výrobků REFLEX.

Dále změny pokračovaly zahájením prodeje zcela nových expanzních automatů pro udržování tlaku a odplyňování v soustavách topení a chlazení. Nové výrobky navazují na skvělou tradici robustní a spolehlivé konstrukce hydraulických částí automatů, které byly v novém provedení doplněny zcela novou koncepcí řídících jednotek. Nové řídící jednotky jsou konstruovány nadčasově s možností rozšíření o mnoho funkcí, zejména v oblasti komfortu obsluhy, vzdálené komunikace a parametrizace. Řídící jednotky vybavené uživatelským rozhraním „touch“ přinášejí zcela nové standardy komfortu obsluhy díky plně grafickému displeji s vykreslením schématu zařízení a zobrazením parametrů u všech aktivních prvků zařízení. Počítá se s ovládáním přes chytré telefony a dálkovou parametrizací pomocí internetu.

Novinky tohoto roku se netýkají pouze produktů, ale zasahují také do oblasti služeb zákazníků. Modernizací prošel velmi oblíbený software „Reflex Pro“ umožňující návrh a dimenzo­vání zařízení pro udržování tlaku, odplyňování a doplňování. Všechny verze tohoto programu se podařilo pro česky hovořící odbornou veřejnost lokalizovat a v současnosti je verze pro MS Windows k volnému stažení ze stránek www.reflexcz.cz. Verze pro rychlý návrh pomocí chytrých telefonů a tabletů je pro oba nejrozšířenější operační systémy Android a iOS k dispozici v příslušných virtuálních marketech opět zdarma.

V tomto roce došlo k významnému posílení servisních služeb převzetím společnosti Protto servis s. r. o., disponující 15-letou zkušeností se servisem expanzní techniky. Rozšíření značkového servisu nabízí celou škálu výhod pro zákazníky a uživatele, počínaje uváděním zařízení do provozu, dispečinkem s nepřetržitým provozem a mimo jiné prováděním revizí, umožňujících prodlužování komplexní záruky až do doby 7 let od zprovoznění. Samozřejmostí je rozsáhlá databáze prakticky všech autorizovaně uvedených zařízení v ČR s historií oprav a servisních zásahů, včetně přehledu použitých náhradních dílů a výrobních čísel zařízení. Servisní a dílenské zázemí umožňuje také poskytovat projektová řešení na míru všude tam, kde se velkosériová zařízení jeví jako méně výhodná. Jedním z příkladů takových zařízení jsou velmi oblíbené stanice k míchání a doplňování glykolových směsí nabízené „na míru“ pod ochrannou známkou „Reglyk“.

Výše uvedené novinky a nové služby jsou jen výčtem těch nejvýznamnějších. Vývoj nadále pokračuje v dalších oblastech sortimentu a rozvoj předvídáme např. v oblasti dotýkající se úpravy kvality vody v soustavách. Široká odborná veřejnost bude mít možnost všechny stávající i nové produkty Reflex zhlédnout na jarní výstavě výrobců a dodavatelů techniky HAVC ve Frankfurtu nad Mohanem – ISH 2015.
Ing. Vít GabrielREFLEX CZ

Reflex CZ, s.r.o.
Sezemická 2757/2, 193 00 Praha 9 – Horní Počernice
tel.: 272 090 311, fax: 272 090 308
e-mail: reflex@reflexcz.cz, www.reflexcz.cz