Ceník montovaných hal vychází z průměru cen na trhu ocelových konstrukcí během posledních 3 let. Dodavatel ocelových hal UNIHAL spočítá přesnou cenu haly na základě dodaných parametrů haly specifikovaných v poptávce na webových stránkách. Cenu haly lze pak stanovit velmi přesně k danému období. Cena montované haly vychází zejména z výšky, šířky a délky haly, dále pak ze sněhového zatížení v dané oblasti, které má velký vliv na hmotnost konstrukce, povětrnostních vlivů, účelu stavby a množství oken, vrat a světlíků. Do výrobních hal je možné přidat konstrukci na jeřábovou dráhu, která mění parametry celé ocelové konstrukce.

Společnost UNIHAL je schopna dodat montovanou ocelovou halu na vysoké úrovni kvality práce i materiálů. Disponuje výrobou ocelových konstrukcí v Otrokovicích u Zlína a vlastní montážní skupiny, díky kterým si může velmi dobře ohlídat kvalitu v procesech svařování i samotné montáže ocelové haly. Interní projekční oddělení modeluje projekty v sofistikovaném 3D programu TEKLA Structures. Tento program generuje přesné podklady pro výrobu a montáž hal a minimalizuje jakékoli pochybení lidského faktoru.

 

Výstavba montované haly a její cena
Výstavba montované haly a její cena

 

Rostoucí trendy na trhu ocelových konstrukcí
Montované haly zaznamenávají v posledních letech velký nárůst, a to především díky nižší pořizovací ceně oproti průmyslovým stavbám z jiných materiálů. Výsledná cena haly je příznivá nejen díky příznivým cenám používaných stavebních komponentů, ale také díky bezkonkurenční rychlosti montáže ocelové konstrukce a opláštění. Montovaná hala je prakticky smontovaná za několik týdnů oproti zděným stavbám, kde realizace trvá mnoho měsíců.

Z ocelové konstrukce lze vyrobit jakoukoli halu pro podnikání v nepřeberných barevných možnostech a různých proporcích. Montované haly mohou sloužit jako výrobní haly, skladové haly, prodejny, obchodní centra, autosalony, ale také sportovní haly, chladírenské či mrazírenské haly. Využití je opravdu široké. Velkou výhodou ocelových konstrukcí je zejména trvanlivost konstrukce i opláštění, nízké provozní náklady a snadná údržba. Tyto a ještě další vlastnosti přidávají na stále rostoucí oblibě těchto konstrukcí mezi investory.

Příkladem je montovaná hala Pila Višňové
Dobrým příkladem krásné nové montované výrobní haly je například hala Pila Višňové u Znojma, která byla zrealizována za pouhé 2 měsíce od podpisu smlouvy. Montovaná hala dosahuje rozměrů 18x54x5,5 metrů a je zateplená. Hala Pila Višňové je sestavena z rámové ocelové konstrukce složené z ocelových rámů propojených vaznicemi METSEC, na které bylo položeno vysoce kvalitní opláštění ze sendvičových panelů.

Kvalita použitých materiálů je pro společnost UNIHAL klíčová. Sendvičové panely jsou trvanlivé, stálobarevné a i po mnoha letech vypadají jako nové. Nemluvě o vynikajících tepelněizolačních vlastnostech opláštění, které vykazuje výborné hodnoty. Požární odolnost panelů se také stále zdokonaluje. V dnešní době je na trhu sendvičových panelů například panel s nehořlavou IPN pěnou či panel s minerálním vlnou, která nehoří.

Vyzkoušejte nezávaznou poptávku montované haly a můžete zvážit realizaci nové ekonomické a funkční montované haly s vysokým estetickým potenciálem.

Ing. Blanka Dostálová

UNIHAL s.r.o.