Stavba má pětipodlažní podnoží čtvercového půdorysu se střešními zahradami, ze kterého vyrůstá pět osmnáctipatrových věží. Zvláštností je, že se nestaví na etapy, jak je pro takto rozsáhlé projekty obvyklé, ale developer CENTRAL GROUP se ji rozhodl postavit najednou.

Vedoucí projektu Ing. David Štochl z Metrostavu přibližuje současné dění na staveništi: „V červnu byla dokončena stavební jáma pro tři podzemní podlaží a počátkem srpna jsme zahájili práce na založení stavby na pilotách ve složitých geologických podmínkách, a na tzv. bílé vaně, což je způsob ochrany proti pronikání vody a vlhkosti z podloží. Následovat bude nosná konstrukce jednotlivých nadzemních objektů z monolitického železobetonu. Obvodový plášť pak vytvoří kombinace prefabrikovaných panelů na bázích železobetonu a odlehčeného liaporbetonu a monolitického železobetonu“.

V podzemních podlažích komplexu bude obyvatelům k dispozici přibližně 600 garážových stání a v přízemí budou komerční prostory pro restaurace a obchody. Rezidence nabídne byty 1+kk až 4+kk, z nichž většina bude mít zimní zahradu, balkon nebo terasu. Z mnoha bytů bude krásný výhled na město i Pražský hrad. Celý projekt by měl být dokončen do konce června 2016.

Metrostav má s podobnými stavbami bohaté zkušenosti, protože jen za posledních 10 let vybudoval téměř stovku bytových projektů v ČR a další na Slovensku. Navíc ve stejné pražské čtvrti nyní staví již druhou etapu obytného souboru Na Vackově, několik stovek bytů postavil i v rámci projektu Slunečný vršek v Hostivaři, kde právě začal závěrečnou část výstavby zhruba 200 bytových jednotek, jeho rukopis nesou i byty Na Krutci, Rezidence Korunní, ByTy Malešice, či Eliška - nejvyšší obytný dům v metropoli. Výsledky práce pracovníků firmy znají i jinde, např. v Uhříněvsi, kde pod jejich rukama vznikl projekt Nové bydlení na Novém náměstí, v brněnských částech Juliánov a Nové Majdalenky, či v liberecké čtvrti Rochlice.

Metrostav a.s.