Dům by měl být také účelný a pokud možno, jeho údržba a vytápění by měly stát co nejméně. Pokud je navíc někdo prozíravý ví, že bude stárnout a pohyb do vyšších pater se pro něj může později stát zásadní překážkou. Ten si pak postaví bungalov a pohybuje se tak jen horizontálně na úrovni přízemí.

Takto uvažovali i mladí manželé, kteří se rozhodovali o výstavbě rodinného domu na Zlínsku. Jak nám sdělila majitelka domu, do stavby domu se jí po předchozích špatných zkušenostech se stavební firmou, která rekonstruovala její dům po rodičích, moc nechtělo. Nakonec však převládlo nadšení z krásného pozemku a touha po vlastním soukromí i bydlení a stavba se rozjela. Dům byl navržen architektem jako jednoposchoďový bungalov ve tvaru U, kde uvnitř obestavěného prostoru je situováno atrium. Objekt je postaven z cihel a před mrazem ho chrání 30 cm silná tepelná izolace. Střecha je ocelová v cihlovém odstínu.

Realizace domu se s úspěchem zhostila zlínská firma mModulZlín s.r.o., která dům postavila ve vysoké kvalitě a rekordně krátkém čase.

Majitelka domu říká: „Opravdu jsem byla prací stavební firmy překvapena a stavbu domu považuji za jednoznačně pozitivní zkušenost. Navíc dům skutečně vykazuje významné úspory za vytápění a jeho spotřeba se blíží domům v pasivním energetickém standardu.“

Mrkněte se spolu s námi na tu krásu !

 

 

M-modul Zlín, rodinné domy, bungalovy, pasivní rodinné domy, cihlostavby