D1 v tomto úseku Šternov – Psáře modernizuje EUROVIA CS pro objednatele ŘSD ČR.

V létě loňského roku byly na úseku dálnice D1 Šternov – Psáře odstraněny dva mostní objekty. Již byly vybudovány opěry nových objektů a stavbaři tak mohou přistoupit k montáži nosníků nových mostů.

V termínu 12. – 13. 7. bude provedena montáž tří nosníků na jednom mostě a v termínu 19. – 20. 7. se uskuteční usazování dalších tří nosníků na druhém mostním objektu.

Harmonogram prací je na oba víkendy stejný. Na místo osazování nosníků bude vždy v pátek instalován speciální jeřáb LG 1550. V této fázi bude ještě dálnice průjezdná. Uzavře se až v momentě, kdy jeřáb bude nosníky usazovat na ložiska v opěrách mostu. Stane se tak během každé noci celkem třikrát. Montáže prvního nosníku se předpokládají kolem 22. hodiny. Předpokládaný čas na osazení jednoho nosníku je jeden a půl hodiny.

V době uzavření dálnice D1, bude v obou směrech stanovena objízdná trasa pro osobní automobily. Pro nákladní dopravu nebudou stanoveny objízdné trasy. Po dobu uzávěry budou nákladní vozidla odstavena na dálnici.

Mezi Šternovem a Psáři se přestavba jízdního pásu ve směru na Brno blíží ke konci. Na silnici už leží cementobetonová deska a kromě přemostění se dodělávají odvodňovací kanály a zpevňují se kraje. EUROVIA CS vše zvládá plnit ve stanovených termínech a koncem července plánuje začít práce na druhém pásu ve směru na Prahu.

www.eurovia.cz