V roce 2012 bylo v ČR postaveno již 1 700 rodinných domů na bázi dřeva – dřevostaveb. Spokojení zákazníci oceňují hlavně tyto čtyři prokazatelné výhody dřevostaveb:

1) Výbornou kvalitu (dřevostavby jsou většinou vyráběny v moderních krytých halách bez negativních povětrnostních vlivů a kvalifikovanými pracovníky).

2) Vynikající tepelně izolační vlastnosti, což přináší výrazné úspory nákladů na vytápění (spotřeba tepla na vytápění u nízkoenergetického domu je asi poloviční než u klasického zděného domu)

3) Rychlost výstavby (od jednoho týdne po jeden měsíc, podle stupně dokončení domu).

4) Příznivý poměr ceny a kvality a výhodné podmínky financování u vybraných bank

Garantovaná kvalita jakékoliv stavby je vedle příznivé ceny pro většinu investorů rozhodující. Kvalitní nízkoenergetické dřevostavby vyrábí a montují firmy, které jsou sdruženy do Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD), která má patnáct členů. Tito renomovaní výrobci dřevostaveb jsou certifikovaní podle Dokumentu národní kvality (DNK), což je nezbytnou podmínkou členství v Asociaci. Sídlo ADMD je nyní nově v Brně na Bauerově ulici 10 (vedle brány č. 9A BVV) v areálu Národního stavebního centra EDEN 3000. Zde si mohou zájemci o kvalitní dřevostavbu prohlédnout vzorové domy několika osvědčených výrobců. Areál brněnského Stavebního centra je otevřen denně od 10 do 18 hodin a v každém vzorovém domě jsou na setkání s Vámi připraveni zkušení stavební poradci.

Ing. Vratislav Blaha, CSc.
předseda ADMD

www.admd.cz