Lze se domnívat, že tato situace se bude ještě prohlubovat a po prudkém poklesu pozemního stavitelství dojde i k poklesu inženýrských staveb, které jsou v současnosti jediným segmentem stavebního trhu, který vykazuje pravidelné nárůsty. Již nyní jsou patrné snahy státu, který je stále investorem číslo jedna s cca 50 % trhu, reagovat na nepříznivé hospodářské výsledky odsouváním zahajovaných staveb nebo i konzervací rozestavěných projektů. Stát se v tomto případě chová stejně jako developeři v závěru minulého roku.
Není důvod se domnívat, že tato situace se rychle zlepší a dojde v krátkodobém horizontu k obratu tohoto trendu, proto je třeba na danou situaci reagovat.

Jedním z nástrojů, jak se pokusit minimalizovat vzniklé dopady ze strany dodavatelů systémového bednění, lešení a pažení, je zlepšení servisu poskytovaného zákazníkům. V oblasti bednění je to zejména maximální důraz na projekční činnost, technický návrh a jeho efektivitu tak, aby se celkové řešení stalo cenově co nejpřijatelnější. Společnost BEPATECH, spol. s r.o., která 15.5.2009 převezme název své matky a přejmenuje se na ULMA Construccion CZ s. r. o., je společností, jenž se snaží právě touto cestou jít a nabídnout zákazníkům maximálně kvalitní servis a cenu.

Společnost BEPATECH, spol. s r.o., je v současnosti jedinou společností na českém trhu, která má jak kompletní sortiment bednících a podpůrných systémů a lešení, tak i systémů pažení. Toto nám umožňuje nabídnout našim zákazníkům komplexní služby v této oblasti stavebního trhu včetně technického poradenství a projekčních činností.

ULMA Construccion
Společnost Ulma působí v oblasti bednění od roku 1961 tedy více jako 40 let.
V současnosti zaměstnává více jak 4 500 zaměstnanců, se kterými dosahuje obratu 723 milionů eur. Ulma grup je součástí MONDRAGON Corporation, což je sedmá největší společnost ve Španělsku s obratem 14 951 milionů eur a 93 tisíci zaměstnanci.

Navrhujeme a vyrábíme naše vlastní produkty pro prodej nebo pronájem včetně montáže a poradenství v oblasti bednění. Centrála společnosti se nachází ve Španělsku ve městě Oñati. Tam se také nachází jeden z největších výrobních evropských komplexů pro tento sortiment. Ulma působí se svými produkty v mnoha zemích světa - Španělsko, Portugalsko, Francie, Holandsko, Německo, Čile, Brazílii, Argentina, Peru, USA, Mexiko, Spojené Arabské Emiráty, Itálie, Polsko a nyní již i Česká republika.

BEPATECH spol. s.r.o.
Jak Jak je zřejmé z předchozího textu, společnost BEPATECH, která je na českém trhu pevně spojována se systémovým pažením E & S a KRINGS a systémovým bedněním a podpůrnými konstrukcemi ALPI, se stala součástí uvedené nadnárodní korporace. Co s sebou tato změna přináší:
Nový management společnosti
Nové sídlo společnosti
Nový název společnosti
Rozšíření sortimentu
Nová technická řešení
Zkvalitnění služeb pro zákazníky

Vedení společnosti
V rámci nové organizační struktury byl nastaven standardní model vedení společnosti v ULMA Construccion. Post generálního - obchodního ředitele zaujímá Ing. Miroslav Kapoun MBA, v pozici technického ředitele působí Ing. David Hofrichter a po finančně - ekonomické stránce je společnost vedena ­finanční ředitelkou Mgr. Agnieszkou Tarasz­kiewicz.

Nové sídlo společnosti
V rámci transformace bylo v říjnu 2008 otevřeno nové projekčně - logistické centrum společnosti, které se rozkládá prozatím na cca 20 000 m2 pozemku v průmyslové zóně v Benátkách nad Jizerou. I nadále jsou v provozu naše pobočky v Brně a Ostravě.

Rozšíření sortimentu - PRODUKTY
Kromě tradičních produktů společnosti Bepatech jako jsou pažící boxy E & S a KRINGS nebo bednění ALPI (MIDI, MINI+, MECCANO, ORTHO atp.), je produktová řada naší společnosti rozšířena například o následující systémy:
Rámové bednění ORMA
Podpůrný systém T - 60
Lešení BRIO

Vzhledem k omezenému prostoru uvádíme pouze příklady nových systémů. Podrobnější technické informace a detailní představení nových produktů provedeme v průběhu roku 2009.

I nadále budou součástí našeho produktového portfolia bednící a podpůrné systémy ­ALPI. I nadále hodláme uplatňovat veškeré výhody prvkového systému MECCANO, který našel v oblasti českého inženýrského stavitelství svou stabilní pozici. V současné době tento systém je nebo brzo bude nasazen například na:

SO 202/1 - most přes Lochkovské údolí Praha - betonážní vozík pro betonovou desku ocelo-betonové spřažené konstrukce

nebo jako tunelová forma na hloubené části tunelu Žabovřesky v Brně

nebo jako bednění komorové NK na posuvné skruži mostu Dobkovičky na D8

Nová technická řešení
Produkty italské společnosti ALPI zaujímají na českém trhu významnou pozici zejména v oblasti speciálních individuálních řešení. Rozšířením portfolia produktů a převzetím kompletního ULMA know-how se otvírají další možnosti jak tuto pozici na trhu upevnit a současně rozvinout kvalitnějšími technickými řešeními s rozšířenými technickými možnostmi. Náš technický tým dostává do rukou další nástroje pro elegantní technická řešení.

Zkvalitnění služeb pro zákazníky
Je zřejmé, že uvedené změny jsou vedeny jediným cílem a to, zkvalitnit služby pro naše zákazníky a jejich okruh v rámci českého trhu rozšířit. Dovolte vyslovit závěrem přání, aby byl tento nelehký úkol naplněn co nejdříve o to ke spokojenosti široké stavební veřejnosti.

Ing. Miroslav Kapoun
Ing. David Hofrichter


BENÁTKY NAD JIZEROU
Průmyslová 1009
294 71 Benátky nad Jizerou

BRNO
Kulkova 10, 615 00 Brno

Ostrava
Frýdecká 461, 719 00 Kunčice

www.bepatech.cz
www.ulma-c.com