Od poloviny roku 2013, kdy došlo ke změnám ve vedení společnosti, se naše činnost rozšířila o dovoz a distribuci moderních technologií a systémů od skupiny RPM/Belgium Group, která sdružuje přední evropské výrobce materiálů pro výrobu průmyslových podlah a hydroizolací Alteco Technik GmbH, Hermeta GmbH, a RPM/Belgium N.V. Součástí zpravidla všech průmyslových staveb jsou betonové podlahy z betonu prostého, železového, drátkobetonu, případně vláknobetonu. Povrch betonových podlah v mnoha případech nevyhovuje požadavkům na odolnost proti extrémnímu namáhání, chemickému zatížení, na bezprašnost, ekologickou a hygienickou nezávadnost, v jiných případech je nutné vytvoření antistatického, protiskluzného povrchu s přímo pochozí nebo pojížděnou hydroizolační vrstvou, barevná povrchová úprava atd.
Pro firmy realizující pokládku průmyslových podlah s následnou povrchovou úpravou nabízíme kompletní podlahové systémy na bázi metylmetakrylátu, polyuretanu, epoxidu i kombinaci metylmetakrylátu a polyuretanu.

Duracon® systém
Představuje kompletní výrobkový program na bázi metylmetakrylátu pro povrchovou úpravu průmyslových podlah. Systém je doporučován pro lehké a středně těžké zatížení průmyslových podlah v potravinářském, farmaceutickém i strojírenském průmyslu.

Duracon® Systém SL
-    samonivelační stěrka, barevná, hladká nebo s křemičitými písky v tl. 2 - 3 mm.
Duracon® Systém BC
-    samonivelační stěrka, barevná s křemičitými písky v tl. 3 - 5 mm, protiskluzná úprava.
Duracon® Systém TR
-    stěrka s hustou čárou zrnitosti pro střední zatížení v tl. 4 - 5 mm.
Duracon® Systém L
-    stěrka s hustou čárou zrnitosti pro vysoké zatížení v tl. 5 - 8 mm.

Vlastnosti:
-    plné zatížení je možné již dvě hodiny po dokončení,
-    kompletní pokládka je možná přes noc nebo přes víkend,
-    realizace je možná i při teplotách pod 0 °C,
-    možnost vytvoření protiskluzného povrchu,
-    vysoká zatížitelnost a odolnost proti otěru,
-    pružné, hygienické a umožňující snadnou údržbu,
-    fyziologicky nezávadné,
-    vhodné pro tlakové čištění vodou, párou,
-    odolné proti působení kyselin, louhů a různých chemických látek,
-    dekorativní povrchová úprava s barevnými křemičitými písky nebo chipsy,
-    možnost aplikace na nové i na staré podklady z betonu, dlaždic a dřeva.

Monopur® Industry

Tento podlahový systém je založen na jedinečné kombinaci speciálních polyuretanových pryskyřic a různých přídavných látek. Je používán v provozech, kde je podlaha vystavena vysokému chemickému, teplotnímu a zároveň mechanickému zatížení.

Vlastnosti:
-    vysoká tepelná odolnost, odolává teplotním šokům a je vhodný pro čištění tlakovou vodou a párou,
-    vysoká chemická odolnost, je odolný proti celé řadě chemických látek, kyselinám, louhům, solím, olejům, krvi, kyselině mléčné, tukům, čistidlům, agresivním plynům a vůči většině rozpouštědel,
-    vysoká odolnost vůči horké vodě, ve vrstvě od 9 mm odolává stálému zatížení tekoucí horké vody do 90 °C,
-    vysoká mechanická odolnost, má neobyčejně vysokou odolnost vůči obrusu při vysokém zatížení pojezdy, byl vyvinut pro použití ve vnitřních prostorách,
-    vodonepropustný,
-    bez zápachu,
-    jednoduchá zpracovatelnost, je snadný na pokládku, jednotlivé komponenty jsou předdávkovány, proto je chyba při dávkování a míchání eliminována,
-    pojízdný po 24 hodinách, je možné po 24 hodinách zatěžovat lehkým pojezdem a své plné odolnosti dosahuje po 7 dnech.

Oblasti použití:
potravinářský průmysl, chemický průmysl, farmaceutický průmysl.

Monepox® systém
Tento vysoce variabilní systém na bázi modifikované epoxidové pryskyřice bez rozpouštědel je určen pro vytváření různých typů povrchů s různým stupněm mechanického zatížení a chemické odolnosti.

Monepox® AQ
-    2 složková epoxidová pryskyřice na vodní bázi je dostupná v různých barvách dle RAL, vytváří saténový povrch, je bez zápachu, má dobrou mechanickou a chemickou odolnost, možnost aplikace na vlhký podklad.
Monepox® SL
-    samonivelační 3 složková malta, dostupná v různých barvách dle RAL je určená pro průmyslové podlahy, kde plynulý a hladký povrch současně vyžaduje dobrou mechanickou a chemickou odolnost. Tloušťka podlahy je 2 - 3 mm s hladkým povrchem a 4 - 5 mm s protiskluznou úpravou.
Monepox® Compact
-    je lehce zpracovatelná epoxidová malta pro vytvoření estetického povrchu vyžadujícího vyšší odolnost vůči nárazu a otěru v kombinaci s dobrou chemickou odolností. Provádí se v tloušťce 2 - 4 mm a v různých vícebarevných kombinacích.
Monepox® 110
-    je vysoce odolný epoxidový nátěr dostupný v různých barvách dle RAL s vysokou chemickou odolností pro lehké a střední zatížení s hladkou, nebo protiskluznou úpravou.

Oblasti použití:
potravinářský, chemický, farmaceutický a automobilový průmysl.

TECONS, spol. s r.o.
Ovesná 4, 109 00 Praha 10
tel: +420 271 961 514, tel./fax: +420 274 877 879
mobil: +420 736 630 201
e-mail: kovalak@tecons.cz, www.tecons.cz