je na domácím trhu již dlouhých 20 let jeden z předních výrobců nejen krbových a kachlových kamen, ale i krbových sestav, které dokážou váš interiér příjemně doplnit. Firma se specializuje na výrobu kamen na dřevo, dřevní brikety, hnědouhelné brikety a v některých případech i na uhlí. Zástupcem kamen na uhlí jsou například krbová kamna Kelt, která mají navíc na horním tálu možnost ohřívat či vařit. Jmenovitý výkon těchto krbových kamen je 6 kW a jsou schopna vytopit 120 m3 obytného prostoru.

V posledních letech je kladen velký důraz nejen na výkon a design, ale i na emisní limity, které se pro tento typ výrobků stále zpřísňují. Firma ABX je na zpřísňování a měření těchto limitů vybavena vlastní zkušebnou, kterou prochází všechny její výrobky od zkoušení prototypů až po dlouhodobé zátěžové zkoušky, které jsou nedílnou součástí uvedení daného typu na trh. Poslední zpřísnění emisních limitů nás čeká od začátku roku 2014. Toto zpřísnění se týká krbových kamen s teplovodním výměníkem a firma ABX je na něj připravena. Krbová kamna s teplovodním výměníkem jsou ideální variantou pro řešení kombinovaného otopného systému s elektrickým či plynovým vytápěním. Jedním ze zástupců této varianty jsou kamna Turku aqua, která jsou zajímavá i z pohledu ovládání vzduchů pomocí automatické regulace poměru primárního a sekundárního vzduchu s ohledem na teplotu spalin. Na tento systém firma vlastní zápis užitného vzoru u Úřadu průmyslového vlastnictví v Praze.

Další typy krbových kamen jako je například Atrium či Trim, jsou důkazem toho, že firma ABX se snaží vyhovět i moderním trendům designu. Nabídka firmy čítá přes 200 typů výrobků, ze kterých si vybere opravdu každý. Kompletní katalog výrobků je k vidění na oficiálních stránkách firmy

www.abx.cz