Tím odpadají nebo se snižují nejen náklady na obsluhu, vybavení vazačů, ale i a na potřebnou techniku – pro výškové práce např. vysokozdvižná plošina. Manipulaci řeší jeřábník pomocí dálkového ovládání jeřábového háku.

Hák elebia® s dálkovým ovládáním je v současné době dodáván ve třech modelech – povolené pracovní zatížení (WLL)  5, 10 a 20 tun. Bezpečnostní faktor je 4:1. Rozsah pracovních teplot -20 °C / +85 °C.
Hák elebia® s dálkovým ovládáním je určen pro práci v nejtěžších podmínkách (ocelárny, přístavy, nízké teploty, pro obsluhu v nebezpečném pro­středí…).
Provedení je IP 65. Automatický hák je odolný proti dešti a prachu, není vhodný do výbušného prostředí.

Patentovaný elebia® systém má dále na spodní části háku elektromagnet, který přitahuje a zachycuje vázací prostředek, uživatel poté pouze stiskne tlačítko na dálkovém ovladači a hák se uzavře a zachytí vázací prostředek. Systém je schopen fungovat s lanovými popruhy, řetězovými popruhy, tradičními nosnými oky, textilními popruhy, paletovými zvedáky a dokonce i s velkými pytli. Systém je obzvláště vhodný pro manipulaci v nepřístupných místech.

Automatický hák elebia® je dodáván s dálkovým ovládáním – není potřebná žádná další instalace.

Informace o stavu systému automatického háku jsou zobrazovány na vzdáleném displeji ovladače (úroveň nabití baterie, potřeba údržby, čidla atd.). Hák informuje uživatele o potřebě údržby na displeji ovladače.

Použití háků elebia® je mnohostranné a týká se řady oblastí:
-    stavebnictví
-    hutnictví
-    strojírenství
-    zemědělství
-    lesnictví

Háky elebia® jsou zpestřením nabídky v oblasti manipulace s břemeny a mohou nabídnout bezpečné řešení v případech, kdy stávající prostředky lze použít jen s obtížemi.

Pavlínek s. r. o.
Šalounova 31, 703 00 Ostrava - Vítkovice,
tel.: +420 595 693 911 - 915, fax: +420 595 693 958 - 959
www.pavlinek.cz, e-mail: obchod@pavlinek.cz, e-shop: www.vazaky-online.cz