Dávno je pryč doba, kdy se příliš nedbalo na vnější vzhled či design ocelových hal. V současnosti je k dispozici široká nabídka sendvičových panelů s paletou standardních barev a nepřeberného množství barev dle vzorníku RAL. Můžete si svou montovanou halu barevně přizpůsobit svým firemním barvám.

Nejoblíbenější barvy opláštění ocelových hal

Hitem posledních let se stala kombinace dvou až třech barev. Často žádanou barvou je světle či tmavě stříbrná barva opláštění v kombinaci s modrou či červenou barvou. Doplňující bílá nebo naopak černá barva podtrhne a zvýrazní celkový barevný dojem haly.

1


Konfigurátor barev hal

Pro snadný výběr barev na Vaši halu vyzkoušejte velmi dobře propracovaný konfigurátor barev ocelových hal. Díky konfigurátoru můžete snadno vidět různé barevné kombinace, které „sednou“ Vaší nové hale. Na výběr jsou 3 typy průmyslových budov – výrobní, prodejní a administrativní. Můžete vyzkoušet také různé možnosti dvojbarevnosti haly. Měnit lze i barvu oken, vrat a klempířského zapravení. Pro úplnou představu je zde možnost vložení loga, u kterého lze také měnit barvy dle vzorníku barev. Žádanou barevnou kombinaci si můžete uložit ve svém počítači a nemusíte žádat projektanty o případné nakreslení Vaší haly.

3


Šedý odstín montovaných hal je stále v kurzu

Stupně šedých barev na opláštění průmyslových hal jsou stále velmi oblíbené. Nejčastěji žádanými barvami jsou světle šedá RAL 9006, tmavě šedá RAL 9007, ale také černá RAL 7016. Vzájemná kombinace těchto barev vytvoří velmi nadčasovou a moderní fasádu pro každou halu. Šedá barva je zejména oblíbená pro výrobní haly a sklady, ale i u administrativních hal má široké zastoupení.

4


Pestré barvy opláštění zaujmou

S výraznými barvami na opláštění ocelových konstrukcí se musí zacházet opatrně. Odvážnější nápad a dobře navržená kombinace barev však nikdy nezklame. Dobrým příkladem je například zelená hala Starka v Českých Budějovicích či žlutá hala Chuděj v Hutisku nebo šedo žlutá administrativní hala Htech v Olomouci.

Posuďte sami a zkuste při výběru barev trochu experimentovat, s použitím konfigurátoru je dobrý výsledek zaručený.

MONT-KOVO spol. s r.o.