Cyklistika, in-line bruslení, projížďky na lodičkách, golf, ale i procházky podzimem se barvící krajinou nebo návštěva památek, to vše je připraveno na nápor turistů.

České Budějovice, České Vrbné, Hluboká nad Vltavou, Hrdějovice, Purkarec, Hněvkovice, Týn nad Vltavou – to je jen malý výčet míst, která se o tomto víkendu zaplní tisíci turisty, kteří budou chtít načerpat energii Babího léta před nadcházející zimou. Čekají na ně cyklotrasy a turistické stezky, krásná příroda, památky. To vše prozářené podzimním sluncem. Na vše si opravdu přijde každý. Zatímco cyklostezka na pravém břehu Vltavy je převážně po nezpevněných cestách, levobřežní asfalt láká ke svezení nejen cyklisty, ale i přátele in-line bruslení. Nespočet hospůdek po cestě láká k příjemným zastavením. Kdo se zastaví v Českém Vrbném, může navíc využít i půjčovnu lodiček a v letošním roce naposledy projet plavební komorou na tamním jezu. Nebo může navštívit vodácký areál Lídy Polesné. Tamní zrekonstruovaný kanál si již vyzkoušel nejeden milovník divoké vody. Aby taky ne, když trať nabízí stejné mobilní překážky, jako byly použity na olympijské trati v Londýně.

Méně sportovně založené návštěvníky jistě zaujme zámek a ZOO v Hluboké nad Vltavou nebo třeba kostel a podzemní chodby v Týně nad Vltavou či náměstí a památky v Českých Budějovicích. Technicky založení návštěvníci jistě rádi zavítají do sklárny, která leží na silnici mezi Hrdějovicemi a Hlubokou, nebo do informačního centra jaderné elektrárny Temelín.

Celý region od letošního roku podporuje i projekt Vltava Resort, který je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice a je pod záštitou měst Hluboká nad Vltavou a Týn nad Vltavou.  Díky tomu řadu zajímavostí a možností najdou zájemci na www.vltavaresort.cz.