Budova má ambici oživit lokalitu Vítězného náměstí, kromě administrativy proto nabídne značnou část prostor pro služby občanské vybavenosti. Výstavbu připravuje investor na období let 2014 až 2016. (www.viteznenamesti.cz)

„Velmi mě těší, že byl náš návrh budovy LINE na Vítězném náměstí oceněn jako Nejlepší architektonický projekt roku 2013. Jsem přesvědčen, že se budova LINE stane po svém dokončení symbolem moderní architektury v Praze,“ komentuje výsledky soutěže architekt Radan Hubička.

„Cena festivalu Architecture Week Za nejlepší architektonický projekt bude novou kategorií soutěže Stavba roku, je společným nápadem a projektem Nadace ABF a festivalu Architecture Week. Cena by měla být i v budoucnu udělována nejlepším architektonickým projektům – nikoliv tedy dokončeným stavbám – které v daném roce v České republice vzniknou,“ říká Ing. arch. Tomáš Valent, předseda poroty.

V letošním roce je generálním partnerem soutěže Stavba roku festival Architecture Week, který se bude konat ve dnech od 23. 9. Do 20. 10. 2013 v Jiřském klášteře Pražského hradu a na dalších místech po celé Praze. Dalšími partnery jsou společnost ABF, ministerstvo průmyslu a obchodu, Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.

Projekt oceněné budovy LINE i její model je možné vidět v současné době na výstavě oceněných prací v budově Nadace ABF na Václavském náměstí a od 23. 9. 2013 bude prezentován na mezinárodní výstavě architektury v rámci festivalu v Jiřském klášteře Pražského hradu.

Další informace na www.architectureweek.cz