Dobře zateplený objekt spolu s kvalitními okny zasklenými izolačními dvojskly či trojskly, opatřených venkovními roletami či žaluziemi tak vytváří nejen prostor pro úspory energií v zimních měsících, ale zajišťuje i mnohem lepší uživatelský komfort interiéru a snižuje energetické nároky na jeho  chlazení. Rozdíl teplot interiéru v zateplených a nezateplených objektech tak může v těchto dnech činit i několik stupňů.

Jednou z firem, která disponuje kvalitními, certifikovanými systémy  zateplení a širokou paletou barev pro fasády je společnost Colorlak. Ta právě v těchto dnech uvádí na trh několik novinek.

Rozšíření a modernizace zateplovacího systému
V případě zateplovacího systému EKO-STZ P a EKO-STZ M byla vyslyšena přání zákazníků po rozšíření skladby systému a také došlo k inovaci a modernizaci jednotlivých jeho složek za účelem zlepšení užitnosti a životnosti zateplovacího systému. Skladba obou nabízených kontaktních zateplovacích systémů je doplněna o nejčastěji používané typy hmoždinek, penetraci S2802A a výztužnou tkaninu Vertex R117 A101. K inovaci došlo u hmoty pro lepení a stěrkování izolantu VAZAFIX a omítky STRUKTUR PUTZ v provedení disperzním, silikonovém a silikátovém.

Rozšíření nabídky o termoizolační nátěr
Během loňského roku se COLORLAK věnoval vývoji svého termoizolačního nátěru. Vývoj tohoto specifického systému byl ukončen na začátku roku 2013, a tak byla nabídka pro letošní rok rozšířena o funkční nátěr V2200 PROINTERIÉR TERMO.

Funkční systém TERMO funguje na principu termoizolace interiéru. Tím nedochází k úniku tepla ven, ale naopak se teplo odráží zpět do místnosti. To vše při zajištění prodyšnosti. Tyto vlastnosti zajistí nejen dýchání stěny, ale i zabrání srážení vlhkosti a vzniku plísní.

V čem se TERMO liší od klasického nátěru?
•    Odráží teplo a brání úniku tepla do podkladu.
•    Výrazně redukuje tepelné mosty.
•    Brání srážení vlhkosti na stěnách.
•    Zabraňuje růstu plísní.
•    Zachovává prodyšnost podkladu, zdivo stále dýchá.
•    Zvyšuje tepelnou stabilitu objektu.
•    Snižuje náklady na topení.
•    Je vhodný pro izolaci stropu pod plochými střechami nebo chladnými půdami.
•    Způsobuje rychlé snížení nákladu na vytápění a tím rychlou finanční návratnost.

Věříme, že letošní novinky ocení řemeslníci, profesionálové i běžní uživatelé. I nadále pro COLORLAK platí krédo, že spolupráce s projektanty, autorizovanými inženýry, aplikačními firmami a dalšími odborníky je jedinou a léta ověřenou cestou, jak vám můžeme nabídnout co nejkomplexnější služby. Ceny energií nejspíš klesat nebudou, ale budete-li chtít eliminovat vaše výdaje za vytápění, řešení vám nabízí firma COLORLAK.

COLORLAK, a.s.
Tovární 1076 , 686 03 Staré Město
tel.: 572 527 111, fax: 572 541 215, info linka: 800 145 555
e-mail: info@colorlak.cz , www.colorlak.cz