„Nové Volvo FM se snadno přizpůsobuje individuálním požadavkům zákazníků. Když použijeme fotbalový žargon, je FM neocenitelným univerzálním hráčem, který odvádí brilantní práci kdykoliv a kdekoliv je to požadováno,” řekl prezident společnosti Volvo Trucks Claes Nilsson.

A k tomu dodává: „Volvo Dynamic Steering je technickou inovací světové třídy. Řidiči nákladního vozu přináší výhody za všech provozních podmínek díky tomu, že vytváří bezpečnější, pohodlnější a zajímavější pracovní prostředí. Na dálnici poskytuje dynamické řízení výjimečnou směrovou stabilitu. A při nízkých rychlostech je i těžce naložený nákladní vůz tak snadno řiditelný, že se dá řídit s minimálním úsilím.

Vynikající zážitek z řízení
Dalším zdokonalením, které přispívá k vynikajícímu chování na silnici, je zdokonalené zavěšení kol.
„Zážitek z řízení nového modelu Volvo FM těží z našich nejnovějších inovací. Jízda po silnici je jistější, s lepší stabilitou proti převrácení. Pro zlepšení palivové efektivnosti je na novém modelu FM k dispozici také systém ISee, který může snížit spotřebu paliva až o pět procent,” řekl Claes Nilsson.

Flexibilní a efektivní
Nižší hmotnost, nové konfigurace náprav, zvýšená flexibilita podvozku a naprosto jasná rozhraní pro stavitele nástaveb umožňují zákazníkům, aby si přizpůsobili perfektní vůz pro svou práci.

Vysoká kvalita samotného vozu kombinovaná s možností volby pokročilé telematiky pro sledování řady komponent znamená, že společnost Volvo Trucks může majitelům nákladních vozů garantovat maximální dobu provozuschopnosti.
Zároveň s tím, jak je Volvo FM pro zákazníky produktivní a efektivní, nabízí také řidiči zcela nové pracovní prostředí.

Řidič v samém středu pozornosti
Vnitřní prostředí v kabině je konstruováno se zaměřením na řidiče. Výsledkem toho je efektivní, ergonomické a bezpečné pracovní prostředí se zvětšeným prostorem pro řidiče a s větší kapacitou drobných úložných prostor než dříve.
Dalším novým rysem je možnost stáhnout si novou aplikaci pro mobilní telefon „My Truck“, která řidiči umožňuje, aby vzdáleně kontroloval a ovládal některé z funkcí nákladního vozu.

Nový model Volvo FM je uváděn na trh se širokou řadou výkonových variant 11litrových a 13litrových motorů, splňujících požadavky EURO 6, které vstoupí v platnost od počátku roku 2014.

Nový model Volvo FM byl poprvé představen na Veletrhu užitkových vozů v Birminghamu v dubnu 2013.
Výroba nového modelu Volvo FM pro evropské zákazníky bude zahájena v září 2013.

Více informací na www.volvotrucks.cz