Plochy třípatrových podnoží mezi výškovými budovami se svažují pod úhlem 45-50° a na úpatí navazují na rostlý terén. Ozelenění představovalo velkou výzvu a vyžadovalo náročnou přípravu už od fáze projektu. Jednoduchý stavebnicový systém plastových roštů, jehož poskládání by bylo na ucelené a pravidelné ploše hračkou, bylo nutné přizpůsobit přímo na místě ploše, která je díky nepravidelně rozmístěným terasám jednotlivých bytů značně členitá.

První vrstvou systému je strukturovaná textilie Optigreen SSV 800 sloužící jako ochranná, drenážní a vodoakumulační vrstva na fóliové hydroizolaci. Na ní je volně položený protiskluzový rošt, který se do konstrukce nekotví a nehrozí tedy nebezpečí porušení hydroizolace a následného zatékání. Skládá se z plastových T-profilů, kladených po spádnici ve vzdálenostech 1 m od sebe. Do těchto šikmých T-profilů se v roztečích 25 cm od sebe vkládají cca 1 m dlouhé vodorovné prahy, opět ve tvaru T. Vznikne tak rošt o polích 1,0 x 0,25 m, který se vyplní řádně zhutněným a provlhčeným substrátem.
Přestože vegetaci tvoří suchomilné druhy, které by po většinu roku měly vystačit se srážkovou vodou, byl v tomto případě navržen a realizován i zavlažovací systém. Součástí roštu je tedy i síť kapkovacích zavlažovacích hadiček vedených v horní vrstvě substrátu.

Jediným vhodným způsobem dopravy substrátu na plochy o takovémto sklonu je pneumatická doprava foukáním. Substrát, který je přiměřeně vlhký, se při foukání zároveň dostatečně zhutní a natlačí do polí roštu.
Na urovnaný, zhutněný a vlhký povrch substrátu se kladou předpěstované vegetační rohože, tj. rozchodníkové koberce, ze kterých je "ušitý" vlastní zelený kabátek Central Parku. Vegetaci rozchodníkových koberců tvoří několik druhů nenáročných suchomilných sukulentních rostlin (lat. ­Sedum), předpěstovaných na netlejícím nosiči. Tvoří trvalou vegetační vrstvu značně odolnou proti erozi.

Stejně jako vhodný systém, kvalitní materiál a odborné provedení, je velice důležitá i řádná a zodpovědná údržba. V průběhu prvního roku či dvou se vegetace bude ještě dotvářet a přetvářet, bude se měnit poměr zastoupení jednotlivých druhů podle toho, jak jim stanoviště a orientace plochy vyhovuje.
Ozeleňování strmých střech se řadí do kategorie speciálních a výškových prací, náročných z hlediska bezpečnosti, dovednosti i organizace.

Věnujme přírodě prostor a péči a ona nás odmění svou krásou.