Ve dnech 6. až 9. února 2013 se tak v areálu PVA EXPO PRAHA sejdou přední společnosti zaměřené na projektování, výstavbu a vybavení energeticky šetrných budov. Souběžně s touto akcí proběhnou také veletrhy STŘECHY PRAHA a SOLAR PRAHA.

Termín 6. až 9. února 2013 by neměl uniknout nikomu, kdo hledá čerstvé informace z oblasti energeticky šetrných budov. V těchto dnech proběhne v ČR jediný veletrh specializovaný na výstavbu, provoz i rekonstrukci těchto staveb – FOR PASIV. „Vyšli jsme vstříc současnému vývoji ve stavebnictví směřujícímu ke snižování energetické náročnosti budov. Zároveň reagujeme na trendy v české i evropské legislativě, která úspory energie jednoznačně podporuje. Věřím, že nás první ročník zájmem vystavovatelů i reakcemi návštěvníků přesvědčí o tom, že se jedná o perspektivní oblast,“ vysvětluje Martin František Přívětivý, ředitel obchodního týmu FOR PASIV.

Veletrh reaguje na aktuální situaci
Zaměření veletrhu FOR PASIV pouze podporuje současné rozhodnutí vlády o spuštění dotačního programu „Nová zelená úsporám“. Finanční podpora od státu má směřovat hlavně k majitelům rodinných domů, část prostředků však půjde také na rekonstrukce veřejných budov. Program veletrhu FOR PASIV vychází z  legislativy platné pro tuto problematiku a chce nabídnout profesionálům i veřejnosti odpovědi na aktuální otázky s ní spojené. Na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech se představí žhavé trendy v oboru výstavby nových budov a konstrukčních úprav těch stávajících, které mají za cíl snížit jejich energetickou náročnost. Návštěvníci se budou moci seznámit s moderními i klasickými stavebními materiály, technologiemi a postupy. Dozví se o novinkách v technickém vybavení staveb, např. vytápění, výměně vzduchu, alternativních zdrojích energií, vodním hospodářství a dalších. Neméně atraktivní bude představení diagnostických metod, provádění termovizních měření, zjišťování vzduchotěsnosti, měření proudění vzduchu a šíření vlhkosti.

PŘEDNÁŠKY A PORADENSKÉ CENTRUM: Jak na rekonstrukci a dotace poradí odborníci
Zorientovat v nabídce stavebních firem, naplánovat rekonstrukci a využít státních dotací není pro každého jednoduché, a proto veřejnost jistě ocení služby odborníků poradenského centra. Četné dotazy na místě zodpovědí architekti, odborní projektanti, energetičtí auditoři, finanční poradci, odborní technici, jak ze stavebních oborů, tak z oblasti technických zařízení.

Program veletrhu nabídne také přednášky a školení, na kterých se odborníci podělí o své zkušenosti z oblastí návrhu a přípravy pasivních budov, přestaví konkrétní řešení a moderní technologie. Cenné a inspirující budou pro posluchače také případové studie úspěšných realizací včetně zmínění nejčastějších chyb.

Současně s veletrhem FOR PASIV proběhne akce STŘECHY PRAHA - 15. jubilejní ročník veletrhu střešních krytin, materiálů, doplňků, řemesla a služeb pro stavbu a renovaci střech. Druhou souběžnou událostí je SOLAR PRAHA - 9. ročník specializované výstavy úspor energií a obnovitelných zdrojů.

Více informací na www.forpasiv.cz, www.strechy-praha.cz