„Vývoj nového modelu trucku trval dlouhých 5 let a stál nás spoustu energie, úsilí, slz i smíchu, ale také nemalou částku švédských korun. Během této doby jsme naslouchali našim zákazníkům mnohem více než kdy předtím. Pracovali jsme s nejnovějšími technologiemi, abychom splnili potřeby zákazníků a vyvinuli revoluční produkt, který, jak věříme, změní celý obor nákladní přepravy,” řekl v sobotu večer generální ředitel společnosti Volvo Truck Czech Robert Grozdanovski a dodal: „Nové Volvo FH je bezpochyby naším nejdokonalejším modelem, který jsme vyvinuli a jsme na něj náležitě hrdi! Ale jsme pochopitelně také velmi zvědavi, jak se bude líbit vám.”

Celým večerem provázela populární moderátorka Adéla Banášová, která spolu s Volvo experty a prostřednictvím interaktivních a poutavých videí představila hostům hlavní přednosti nového trucku. Ty nejdůležitější novinky, na které se konstruktéři Volvo Trucks soustředili, se týkají úspory paliva, zvýšení bezpečnosti, zlepšení jízdních vlastností a životnosti nebo prostě jen zvýšení pohodlí řidiče.

Po vystoupení mnoha známých umělců, mezi kterými byla např. Tereza Kerndlová, skupina Inflagranti a kapela TEAM s Pavlem Haberou následovala skutečně dechberoucí laser show, která vyvrcholila odhalením šesti zbrusu nových modelů. Ty si zákazníci poté mohli prohlédnout a osahat.

K vidění byly modely FH 460, FH 500, FH16 540, ale také hnací ústrojí I-Torgue, náprava IFS a průřez novou kabinou.

Nové Volvo FH je doslova prošpikováno revolučními technologiemi

Úspora paliva: Ušetřete až 11 % paliva.
Dvě palivové nádrže v zadní části vozu pro navýšení dojezdu; včetně produktů a služeb. Ušetříte až 11 % paliva, což bude mít příznivý dopad nejen na náklady vaší firmy, ale také na životní prostředí.

Příslib naší značky: 100% provozuschopnost.
Díky nové telematické bráně bude vaše Volvo FH v kontaktu se servisem, ať už s ním pojedete kamkoliv. A pokud podepíšete novou servisní smlouvu Gold, zajistíte si kromě všech ostatních výhod také 100% provozuschopnost.

I-See: Úspora paliva při každém stoupání.
Tempomat, který plánuje s předstihem. Náš nejnovější prvek inteligentního softwaru I-Shift představuje opravdový technický průlom. A dokáže ušetřit až 5 % paliva.

Vznětové motory Volvo.
Vysoký točivý moment. Nízká spotřeba.
Skvělá ovladatelnost a nízká spotřeba paliva. To jsou hlavní vlastnosti vznětových motorů Volvo. Nabízíme celkem devět různých variant 13 a 16litrových motorů o výkonu 420 až 750 koňských sil.

I-Shift: Nejchytřejší převodovka na světě.
Na poli hospodárné jízdy se převodovce I-Shift jen tak něco nevyrovná. Na značném snížení spotřeby paliva se podepsalo jak nesmírně precizní řazení, tak inteligentní software.

Připraven na normu Euro 6.
Díky motoru D13K460 splníte požadavky emisního standardu Euro 6 dříve, než vstoupí v platnost. Tím posílíte ekologický profil společnosti a budete moci využít finančních dotací dostupných ve vaší zemi.

Kabina Globetrotter v novém kabátu.
Dostatek prostoru. A spousta nových funkcí. Při návrhu nových kabin jsme se nespokojili jen s drobnými vylepšeními. Naopak, dali jsme si za cíl vytvořit perfektní prostředí. To vše pro skvělé podmínky pro práci i odpočinek.

Jízdní vlastnosti podobné osobním vozům.
Nově se samostatným zavěšením předních kol.
Pokud chcete slyšet jeden důvod, proč si vyzkoušet ­nové Volvo FH, jsou to rozhodně jeho jízdní vlastnosti. Řízení prvního sériově vyráběného nákladního vozu vybaveného samostatným zavěšením předních kol na světě se nedá s jinými tahači vůbec srovnat.

I-ParkCool: Kvalitní spánek.
Ideální teplota po celou noc. I když je venku horko. Pokud v kabině přespáváte, tuto funkci jistě oceníte. Jedinečný systém I-ParkCool, což je výkonná nezávislá klimatizace, se totiž postará o příjemnou teplotu po celou noc. V nerušeném spánku vám tak nebude nic bránit a do nového dne se probudíte dobře odpočatí.

Přesná manipulace s nákladem. Odkudkoli.
ECS4 je nejnovější elektronicky řízené vzduchové odpružení z dílny společnosti Volvo. A co je na něm tak převratného? Dálkové ovládání.

I-Shift: Zapomeňte na řazení, prostě jeďte.
Pusťte řadicí páku z hlavy. O vše se postará převodovka
I-Shift. Každé přeřazení je provedeno rychle a přesně. Z jízdy tak budete mít dokonalý požitek.

Nejbezpečnější pracoviště.
V kabině Volva budete dokonale chráněni. Nové kabiny jsou nejbezpečnější ze všech modelů, které kdy z dílny společnosti Volvo Trucks vyšly. Podstoupily ty nejnáročnější nárazové zkoušky na světě.

Systémy podpory pro řidiče.
Nehodám lze předcházet.
Společnost Volvo Trucks klade velký důraz na bezpečnost. Naše rozšířené systémy podpory pomáhají řidičům v předcházení nehodám.

Nová zpětná zrcátka. Lepší výhled.
Nově propracovaná aerodynamická zrcátka, kamery pro výhled dozadu a nový vzpřímený  A-sloupek, to vše přispívá k výhledu, jaký jste z kabiny ještě neměli.

Vylepšené světlomety. Ve všech směrech jízdy.
Lepší výhled = větší bezpečnost. Z tohoto důvodu jsme do nového Volva FH namontovali světlomety s lepším rozložením paprsku a zdokonalené statické rohové světlomety. Velkou novinkou ve světě nákladních vozidel jsou pak dynamické čelní světlomety.

Lepší přístroje. Méně rušivých elementů.
Nový přístrojový panel byl navržen tak, aby měl řidič všechny důležité informace přehledně k dispozici.