15. jubilejní ročník veletrhu Střechy Praha bude 6. až 9. února 2013 spolu s výstavou Solar Praha zahajovat nadcházející stavební sezonu.

Veletrhu se tradičně účastní hlavní výrobci a dodavatelé střešních materiálů a vysoké procento odborných návštěvníků. Jednoznačnou devízou je jasná 14 let trvající specializace akce a ustálené základní body nomenklatury, které zahrnují střešní krytiny a materiály, tepelné izolace, střešní doplňky, nosné konstrukce, střešní okna a světlíky a veškeré služby pro stavbu a rekonstrukce střech.

Předchozí ročník znamenal pro veletrh velký přelom v dosavadní historii, kdy se nově místem konání stal areál PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Změna místa konání pozvedla úroveň celého veletrhu a i návštěvnost byla výborná. Jubilejní ročník Střechy Praha se bude tedy podruhé konat v Praze Letňanech.

Součástí veletrhu je vždy kvalitní odborný program přednášek a seminářů, který se bude nyní věnovat novinkám v oblasti posuzování shody stavebních výrobků, energetické certifikaci budov, životností a účinností fotovoltaiky při uplatnění na střešních konstrukcích nebo progresivními tepelně izolačními materiály. Proběhne další ročník konference Izolace. Dalšími zajímavými tématy budou například využití dřeva v moderních střešních konstrukcích, materiálové řešení střech i obvodových konstrukcí. Aktuální témata zazní i v rámci výstavy Solar Praha, která je nedílnou součástí veletrhu Střechy Praha. Její 9. ročník bude zpestřen Fórem pro starosty a ostatní zástupce měst a obcí s názvem „Energie a obec“. Řešit se budou možnosti úspor energií ve veřejných budovách, včetně prezentací již realizovaných úspěšných projektů ve vybraných městech a obcích.

Přihláškové materiály a další informace jsou k dispozici na www.strechy-praha.cz

Ing. Jitka Šefránková