Na výstavě budou prezentovány novinky a trendové výrobky z oblasti stavebnictví, vybavení interiérů a exteriérů. Letošní novinkou je téma Komíny. V odborné sekci Komíny se budou prezentovat firmy, které představí novinky v komínových systémech, součástí bude také nabídka krbů a kotlů. Letos jsme navázali spolupráci se Společenstvem kominíků ČR, kteří zajistí bezplatnou poradnu i přednášky pro veřejnost. Poradna bude na výstavě po celou dobu akce, přednášky jen v sobotu 13. října. Témata bezplatných přednášek pro veřejnost jsou následující:

Nařízení vlády č. 91/2010 Sb. o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv, Ing. Jaroslav Schön
Jak správně topit, Ing. František Jiřík
Obnova komínů pro moderní spotřebiče paliv, Ing. Petr Blaha

V rámci doprovodného programu jsou pro návštěvníky připraveny praktické ukázky na téma oprava a údržba dřevěných oken, které zajišťují Cech malířů a lakýrníků ČR a Centrum malířů ukázky nových malířských technik. Nebudou chybět učňovské soutěže.

Výstava DŮM A BYT patří k oblíbeným akcím na Výstavišti Černá louka. Minulý rok ji navštívilo téměř 9 000 návštěvníků. Odborně spolupracujeme s Cechem instalatérů ČR, Cechem malířů a lakýrníků ČR, Centrem malířů Frenštát p/Radhoštěm, Profesním cechem obkladačů ČR a Společenstvím kominíků ČR. Souběžně s výstavou Dům a byt probíhají výstavy Kreativ a Život bez bariér. Více na www.cerna-louka.cz.

Otevírací doba:
12. - 13.10.2012      10:00 - 18:00 hodin
14.10.2012               10:00 - 16:00 hodin

Cena vstupného:
Dospělí                                          70,- Kč
Důchodci, děti, studenti, ZTP        50,- Kč

Ostravské výstavy, a.s.
www.cerna-louka.cz