Zatímco u klasického radiátorového topení je teplota v místnosti rozložena značně nerovnoměrně, dochází k víření prachu a radiátor v místnosti zabírá místo, pak vyhřívání místnosti od podlahy poskytuje ideální podmínky pro trvalý pobyt osob, dává pocit tepelného komfortu a nepůsobí rušivě. Voda cirkulující v systému podlahového vytápění má oproti konvenčnímu radiátorovému topení značně nižší teplotu, z čehož plynou tepelné a následně pak i finanční úspory při provozu domu. Tento fakt také zaručuje možnost využití moderních zdrojů tepla, jako jsou tepelná čerpadla, solární panely a kondenzační kotle. Společnost TECE, průkopník plastových rozvodů v systému podlahového vytápění, Vám nabízí kompletní sortiment výrobků pod názvem TECEfloor pro toto moderní řešení vytápění Vašeho domova.

Popis a výhody systému TECEfloor
TECEfloor je potrubní systém s kompletním sortimentem pro podlahové vytápění. Zahrnuje vícevrtstvá potrubí PE-Xc, PE-RT a PE-RT/AI/PE, systémové desky, rozdělovače topných okruhů a kompletní příslušenství. Zárukou 100% kompatibility všech prvků v systému je značka kvality SLQ.

Hlavní výhody systému TECEfloor jsou:
-    kompletní sortiment,
-    100% kompatibilita všech prvků,
-    rychlá montáž díky jednoduché spojovací technice,
-    kompletní technická pomoc

SLQ
Základem správné funkčnosti systému podlahového vytápění je nutnost kompatibility všech prvků, rozvodnou částí počínaje a regulací konče. Společnost TECE dbá na tento fakt s velkým důrazem a zárukou této kvality je pečeť s názvem SLQ „Silver Line Quality“. Kompatibilita všech prvků systému je zároveň zaručena certifikátem DIN CERTCO.

Potrubí
Společnost TECE nabízí v sortimentu ­TECEfloor čtyři druhy potrubí pro instalaci topných hadů. Všechna potrubí jsou vyráběna z nejmodernějších materiálů na high-tech výrobních linkách. Celoplastová potrubí ze síťovaného polyetylenu PE-Xc a PE-RT polyetylenu druhé generace, který má vyšší odolnost vůči teplotě a tlaku, jsou vybavena 100% difúzní bariérou z materiálu EVOH a jsou dostupná v dimenzích 14, 16, 17 a 20 mm. Vícevrstvé potrubí AL/PE-RT s hliníkovou bariérou a potrubí MDXc v dimenzi 16 mm pak nabízenou řadu potrubí TECEfloor uzavírají.

Systémové desky
Pro jednoduchou pokládku topných hadů jsou k dispozici dva druhy systémových desek. Systémové desky s výstupky, kde je topné potrubí zatlačováno přímo do desky, je k dispozici ve variantě s tepelnou a kročejovou izolací tloušťky 30 a 11 mm nebo bez izolace. Systémové desky Tacker, na které je topné potrubí přichycováno pomocí svorek, je dostupné ve dvou provedeních s izolací 30 mm. Pro podlahy s vyšším provozním zatížením lze využít pokládku topných hadů přímo na nosnou kari-síť s přichycením pomocí speciálních klipů.

Rozdělovače
V nabídce TECEfloor naleznete dva typy rozdělovačů tepelných okruhů.
Rozdělovač z nerezové oceli pro 2 – 12 okruhů nebo modulární plastový rozdělovač, který se skládá ze základního těla s příslušenstvím a z modulární částí se dvěma nebo třemi větvemi, z níž se dá rozdělovač poskládat až do 12 tepelných okruhů. Oba typy rozdělovačů jsou vybaveny průtokoměry.

Technická podpora
Kvalitou a kompatibilitou výrobků to ovšem nekončí. Pro komplexnost systému nabízíme odborná školení, konzultace na stavbách, konzultace při zpracování projektů, návrh a kalkulaci podlahového topení zdarma dle předložených specifikací. Děláme vše proto, aby náš systém byl více 100% kompatibilní.

TECE Česká republika, s.r.o.
Prosecká 852/66, 190 00 Praha 9 - Prosek
tel.: 255 790 426, fax: 255 790 428
info@tece.cz, www.tece.cz