Produkce topných zařízení od té doby několikanásobně vzrostla a kotle z Krnovska se v současnosti vyváží do 38 zemí Evropy. Pokračování výroby českých kotlů Dakon neohrožuje ani zpřísnění emisních limitů – vybrané výrobky normy pro rok 2014 splňují již nyní.

Propojení tradice s budoucností
Kotle značky Dakon se vyrábí ve dvou závodech koncernu Bosch Termotechnika, jehož je značka od roku 2003 součástí. „V Krnově a Městě Albrechtice se v současnosti vyrábí všechny kotle Dakon na tuhá paliva. V rámci koncernu se oba výrobní závody specializují právě na kotle na pevná paliva,“ popsal situaci Martin Bajer, viceprezident pro techniku a výrobu. V areálu Krnovského závodu je také vývojová laboratoř, kde se testují nové prototypy. Kotle značky Dakon splňují přísné emisní normy, nabízí pohodlnou obsluhu a zároveň umožňují efektivní spalování pevných paliv.

Podařilo se tak propojit výhody a možnosti nadnárodního koncernu s mnohaletými zkušenostmi místních zaměstnanců s výrobou kotlů na pevná paliva. Kotle Dakon tak zůstávají českým výrobkem se zázemím nadnárodního koncernu.

Robert Bosch odbytová s.r.o.
Pod Višňovkou 1661/35, 140 00  Praha 4
www.bosch.cz