Od doby první realizace ve švýcarském tunelu Gubristtunnel se LED signální jednotky Gifas staly nedílnou součástí opatření pro zvýšení bezpečnosti provozu v tunelech v celé řadě evropských zemí. V současnosti se realizují nové projekty v Německu, Rakousku a Itálii.

První z řady zcela zapuštěných signálních jednotek se dodává pod názvem FlatLED. Po zabudování do vozovky, cyklistické stezky, chodníku atd. tvoří s okolním povrchem absolutní rovinu. Signalizaci zajišťuje jedna nebo dvě řady vysoce výkonných LED diod, umístěných pod robustním plastovým krytem. Celý systém je navržen pro zatížení běžným druhem dopravy, v zimě nepřestavuje překážku při odklízení sněhu za pomocí radlice nebo sněžného pluhu. Tyto jednotky se uplatňují např. v již zmiňovaných tunelech, lze je použít k vymezení jízdních pruhů, označení přechodů pro chodce, upozornění na možnost náledí na mostech.

Na stejném principu a s využitím již osvědčené konstrukce průběžně narůstá počet nových provedení signálních jednotek, které nacházejí uplatnění v mnohem širším okruhu aplikací. Cílem vývojového týmu je připravit ucelenou nabídku orientačních, naváděcích, značkovacích nebo bezpečnostních jednotek, ale také prvků dekorativního osvětlení. Mezi nové aplikace osazené signálními systémy patří chodníky, parkovací domy, rampy, nástupiště, pěší zóny, podchody a nadchody, kruhové objezdy, veřejné parky a zahrady.

Najít další novou aplikaci závisí jenom na nápadu výrobce nebo nového uživatele.
Pro zvýšení bezpečnosti cestujících na vlakových nástupištích je určen systém StopLED. Byl vyvinut ve spolupráci se švýcarskými drahami při rekonstrukci hlavních tratí pro návštěvníky fotbalového Eura 08. Jednotky jsou rozmístěny po třech metrech podél nástupiště. V okamžiku příjezdu vlaku aktivuje řídící jednotka celý systém a vytvoří tak podél nástupiště světelný řetěz signalizující i směr příjezdu vlaku.

Pro osvětlení objektů, na které chceme kolemjdoucí upozornit na zemi nebo na stěně budovy, pro barevné osvětlení fasády, pro vytvoření světelných efektů ve fontánách, kašnách nebo na koupalištích jsou určeny systémy VisuLED, SpotLED a ToppLED. Kryt, rozptyl, směrování a barva světla, to vše se volí až podle konkrétní aplikace.
Podrobnější informace o těchto nových výrobcích připravuje v České republice společnost ­AXIMA, spol. s r.o.