Snadná práce a dokonalý výsledek
Samozhutnitelné betony postupně vytlačují z trhu klasické betonové směsi. Důvodů je hned několik. Zaprvé práce s moderními samozhutnitelnými betony je ve srovnání s klasickou betonáží mnohem méně náročná. Zadruhé využití moderních technologií zjednodušuje dosažení dokonalé rovinatosti povrchu a vysoké pevnosti konstrukce. Jedinou zdánlivou nevýhodou tekutých samozhutnitelných betonů, kterou zastánci tradičního betonování často zmiňují, je vyšší cena. Ta se Vám však vrátí v podobě rychlosti provedení zakázky, sníženém počtu pracovníků, menším nárokům na vybavení staveniště a v neposlední řadě v kvalitě provedené konstrukce.

Základová deska za několik hodin

Použití samozhutnitelných betonů získává na významu především v méně únosných zeminách při vysokém zatížení stavby a v případě dalších komplikací, kdy se místo základových pásů realizuje základová deska. Použití tekuté betonové směsi typu Compacton umožňuje realizaci základové desky bez vibrování, pracného roztahování a srovnávání směsi, a dalších úprav typických v případě použití klasických betonů, které nejenže prodražují stavbu, ale zároveň zvyšují riziko možných poruch konstrukce v budoucnosti. Díky moderní technologii samozhutnitelných betonů je základová deska hotová během několika hodin.

Základové pasy a podkladní vrstva podlahové konstrukce
Samozhutnitelné betony Compacton se díky své vysoké tekutosti používají na vylití základových pasů, kde s minimální pomocí jednoduše „tečou“ ve výkopu nebo bednění bez nutnosti ředění vodou, která čerstvý beton znehodnocuje.

Své místo nacházejí také při realizaci podkladního betonu, neboť garantují rovný podklad pod následné podlahové konstrukce. Více informací o moderním způsobu řešení betonáží, který výrazně zjednoduší i zlevní Vaši stavbu, najdete na www.specialni-produkty.cz a www.cemex.cz.