Ani tato sezóna nebyla výjimkou. V březnu roku 2012 na veletrhu ve Stuttgartu Skupina společností  «ALUTECH» představila přes 350 konstruktivních řešení. Kromě velkého množství výrobků v oblasti roletových systémů se návštěvníkům R+T2012 podařilo spatřit druhý obchodní směr holdingu – tj. sekční vrata «ALUTECH», která v letošním roce budou představena na trhu Zapadní Evropy.

Mnohotvárnost nových konstruktivních řešení...

V prvním čtvrtletí roku 2012 Skupina společností «ALUTECH» přivádí na trh čtyři druhy válcovaných profilů. Sortiment válcovaných profilů bude obsahovat 15 velikostí.

Návštěvníci veletrhu ve Stuttgartu byli prvními, kdo dokázal ocenit nové válcované profily AR/36, AR/555, AR/39, AR/375. Díky geometrické formě mají lepší parametry nabalení, což je dovoluje používat v kompletaci se schránkami a bočními kryty menších velikostí. Kromě toho se nové profily liší vysoce konkurenceschopnou cenou.

Největší zájem vyvolaly nové profily AR/375 a AR/39. Mají vysoké parametry nabalení a velkou maximální šířku odolnosti proti náporu větru.

Pro všechny nové profily jsou vypracované zcela nové boční aretace, které zajišťují plavnější pohyb profilů ve vodicích lištách, a také jednodušší fixaci aretace v profilech.

Je také novelizovaný řad koncových profilů, který se hodí k celému sortimentu roletových profilů.

Návštěvníci našich stánků se zvláště soustředili na další novinky roku 2012.

1.      Nový systém se sítí proti hmyzu, ve kterém jsou pro pohodlí zařazené dva druhy fixací hřídele (používání ochranného plechu pro boční kryt a spojování pomocí držáku). Při tom je v konstrukci zajištěné plavné zvedání sítě pomocí speciální brzdy. Spolehlivý mechanismus fixace sítě, který je v konstrukci, nemá dnes na trhu obdoby.

2.      Univerzální systém montáže na konzole. Podle svého přání si zákazník může vybrat jeden ze čtyř typů montáže:
- Úsporný, ve kterém  je použit jeden konzolový systém závěsu;
- S použitím pohyblivých pojezdů, které zajišťují plavnější pohyb křídla a snižují zatížení na hřídel;
- S používáním bočních krytů jako dekoračních prvků;
- Pomocí spojovacích držáků jako svazujících prvků mezi bočními kryty a vodicími lištami.

3.      Modernizovaný systém zaomítacích boxů, který značně zjednodušuje proces montáže a obsluhování rolety.

Také je třeba zdůraznit další novinky:
- Zavaděč ze dvou částí (GD), které dovolují zajistit pohodlí montáže a obsluhování rolety. Toto konstrukční řešení je unikátním na trhu;
- Univerzální ochranný plech pro všechny druhy krytů (hliníkové a ocelové);
- Přes 30 nových konstrukčních řešení pro roletová vrata atd.

Návštěvníci určitě nebyli lhostejní k rozšířenému spektru barev všech základních komponentů roletových systému v barvách dřevodekoru – schránky, vodicí lišty a koncové profily. Nyní všechny prvky roletových systémů vyrábíme ve třech barvách – tj. zlatý dub, ořech, višeň, které imitují povrchovou úpravu dřeva.

Celkově během roku 2011 Skupina společností «ALUTECH» rozšířila sortiment komponentů v roletové oblasti o více než  350 pozic. A to díky moderním technologiím, které byly osvojeny ve výrobních podnicích holdingu. To je výroba obarveného plechu a válcovaných profilů, výroba hliníkových extrudovaných profilů, eloxování, práškové barvení, automatizované lití pod tlakem a další.

Každý technologický proces, který je zavedený v rámci Skupiny společností «ALUTECH», má možnost   rozšířit sortiment roletových komponentů a vytvořit tak flexibilnější podmínky spolupráce s partnery.

ALUTECH GROUP
CTPark Bor, Nová Hospoda 19 , 348 02 Bor u Tachova CZ, D5-EXIT 128
Tel.: +420 374 634 001, Fax:+420 374 634 011
export@alutech-mc.com
, www.alutech-group.com