Jemný filtrovaný písek, který je napuštěn aditivem, je nenasákavý a stále suchý. Díky této unikátní vlastnosti se při spojení s vodou pouze propojí zrnka písku, a tím se stává nepromokavý a nepropustný. KU-sand má všechny potřebné certifikáty jak z hlediska bezpečnosti, tak i nezávadnosti ve vztahu k životnímu prostředí. Použití je rychlé a jednoduché bez nutnosti následných dodatečných výdajů na nákup nových strojů a zařízení. Pozitivní působení výrobku je efektivní a ekonomické, účinky jsou dlouhodobé s doživotní garancí kvality.

KU-sand písek s aditivem odpuzujícím vodu je skvěle využitelný všude, kde potřebujete zvítězit nad vodním živlem a nežádoucí vlhkostí. Díky svým vlastnostem, použitelnosti a snadné manipulovatelnosti je vhodný pro mnoho oblastí, ať už jde o vodohospodářství, stavebnictví, či zemědělství nebo zahradnictví.

V dnešní době, kdy povodně u nás patří mezi běžné živelné katastrofy, můžeme díky této unikátní novince zabránit případným dalším nákladným opravám při následné likvidaci škod. Písek je pro tyto účely dodáván již v naplněných pytlích, pro zadržování povodňové vlny nebo zabránění propustnosti vody do objektů. Významným způsobem zvyšuje stabilitu hráze ve spojení zemní hráze a liniových staveb.

Nejde však jen o likvidaci už vzniklých škod, ale i o prevenci při zpevnění terénu, břehů vodních kanálů, přehrad a hrází, svahů při stavbě silnic a železnic, izolace spodních vod u staveb tunelů a izolace hrubé stavby v tunelech, izolace zeminy pro položení kabelů a trubek, izolace nosníků mostů a dalších různých objektů. Unikátní vlastnosti ocení i majitelé skládek při ošetření a jejich údržbě. Vzhledem k už výše zmiňované snadné manipulovatelnosti lze využít i pro menší akce při údržbě a úpravě  zahrad, golfových hřišť či okolí domů. Flexibilita je jednou z vlastností, kterou ocení všichni, kdo se rozhodnou tuto technologickou novinku využít.

Produkt má vynikající poměr ceny/kvality. Použitím výrobku se zbavíte následných problémů, starostí a více nákladů.

Možnosti využití výrobku:
•    zemědělství (zavlažování, zadržování vody),
•    stavebnictví (zpevnění terénu, zpevňovaní břehů vodních kanálů, přehrad a hrází, svahů při stavbě silnic a železnic, izolace spodních vod u staveb tunelů
a izolace hrubé stavby v tunelech; izolace zeminy pro položení kabelů a trubek; izolace nosníků mostů a dalších různých objektů,atd.),
•    zadržení a hospodaření s vodou (zavlažování, odvodňování/meliorace),
•    povodně (zadržení povodňové vlny, zpevňování břehů, zabránění propustnosti vody do objektů),
•    ošetření a údržba skládek odpadů,
•    zahradničení (údržba a úprava zahrad, golfových hřišť, okolí domů, zakládání a údržba parků)
•    další možnosti využití výrobku mohou být flexibilně zváženy dle případných požadavků klienta.

Lekosta, s.r.o.
Jeremiášova 870/24, 155 00  Praha-Stodůlky
tel.: +420 251 682 054, fax: +420 251 682 055
e-mail: lekosta@lekosta.cz, http://www.lekosta.cz