Prostředky na ochranu dřeva značky Bochemit jsou na českém trhu již od roku 1993 a jsou silným partnerem pro tesařské a stavební firmy, které svým zákazníkům dodávají dřevo ošetřené proti napadení biotickými škůdci.

Bochemit je ale také velmi oblíben mezi domácími kutily, kteří se ve svém volném čase věnují úpravám kolem domu, kdy je občas třeba použít v rámci drobných stavebních prací dřevo. Pro tyto účely je obzvláště vhodný výrobek Bochemit Optimal v balení 1 l, který po aplikaci ochrání až 50 m2 dřeva. Výrobky značky Bochemit jsou nyní na hobby trhu dostupné v praktickém balení 1 l a 5 kg ve stylovém hnědém designu. Jednolitrové hobby obaly navíc nově poskytují vyšší uživatelský komfort vzhledem k umístění úchopové plochy v jeho levé části. Nové obaly tak zaručují dokonalou bezpečnost proti nechtěnému otevření a pohodlnou manipulaci i skladování. Etikety doznaly velkých změn hlavně v oblasti rozvržení komunikačních zón, použití piktogramů znázorňujících účinnost výrobku a komunikace hlavní charakteristiky výrobku tzv. message, říkající například, že výrobek je vhodný na napadené dřevo, nové dřevo nebo stavební řezivo. Barevná varianta výrobku je na nové etiketě vyznačena kolečkem (varianta hnědá, zelená či transparent = struktura smrkového dřeva) umístěným v pravé horní části etikety.

Také pro průmyslový segment trhu Bochemit nabízí řešení krátkodobé ochrany dřeva před jeho napadením dřevozbarvující houbou při transportu dřeva na delší vzdálenosti v náročných podmínkách zvýšené vlhkosti. Bochemit Bluestop je vhodný pro použití v kontinuálních technologiích krátkodobého máčení nebo také pro aplikaci postřikem k ošetření palet. Výrobek Bochemit Forte Profi je dalším ze speciálních výrobků průmyslového segmentu trhu, je určen k aplikaci tlakovakuově do třídy použití 4. Třída použití 4 znamená stav, kdy je dřevo nebo materiál na jeho bázi ve styku se zemí nebo sladkou vodou a je zároveň vystaveno působení vlhkosti (vlhkost dřeva trvale vyšší než 20 %).

Prostředky k ochraně dřeva značky Bochemit poskytují komplexní řešení ochrany dřeva před biotickými škůdci. V rámci stavebnictví je možné tedy využít různých metod aplikace pro různé finální použití ošetřeného dřeva. Více informací najdete na www.bochemit.eu.

BOCHEMIE a.s.
Lidická 326, 735 95 Bohumín
tel.: 596 091 111, fax: 596 013 462, 596 012 870
e-mail: bochemie@bochemie.cz, www.bochemit.eu