Energeticky úsporné kompaktní zářivky (takzvané úsporky) v budoucích letech zcela vystřídají klasické žárovky, které se postupně od 1. 9. 2009 přestanou prodávat. Používání úsporek přinese značný příspěvek ke zlepšení stavu životního prostředí. Například úsporky OSRAM sníženou spotřebou elektrické energie až o 80 % a až patnáctinásobnou dobou životnosti ušetří nejen peněženky spotřebitelů, ale i životní prostředí nás všech - nižší spotřeba energie vede k nižším množstvím emisí CO2 ve srovnání s klasickými žárovkami.

Spotřebitelé si přejí efektivně snižovat náklady na energii v domácnosti a významně přispět ke zmenšování zatížení životního prostředí. Zároveň mají vysoké nároky na kvalitu světla. OSRAM nabízí svým širokým sortimentem úsporných světelných zdrojů v různých velikostech, tvarech a barvách světla řešení pro každou aplikaci. Proto se mohou úsporné světelné zdroje použít zcela snadno všude v domácnosti.

OSRAM nabízí svým zákazníkům výrobky, které spojují nejmodernější technologii, vysokou kvalitu a dlouhou životnost. Proto spotřebovávají energeticky úsporné světelné zdroje OSRAM málo energie. Protože je třeba je i méně často měnit, sníží se i pořizovací náklady, a tím se podílíte na snížení objemu odpadu.

Při výběru osvětlení a jeho uspořádání, kromě požadavků na funkčnost a osobních preferencí, hraje důležitou roli i architektonické uspořádání a vybavení interiéru. Kompaktní zářivky OSRAM jsou vhodným řešením pro různé druhy interiérů i exteriérů od základního osvětlení, přes osvětlení pracovní plochy až po venkovní osvětlení.
Kompaktní zářivky jsou od svého zavedení před více 20 lety skutečné úsporky. Spotřebovávají průměrně o 80 % méně energie než žárovky. Z technického hlediska jsou úsporky malé, složené zářivky s integrovaným předřadníkem. Aby byly atraktivní i pro použití pro domácí účely, byla u nich vylepšena barva světla a kvalita podání barev. Jsou k dispozici různé tvary baněk, aby se daly použít z estetického hlediska do různých sví­tidel.

Kompaktní zářivky mají proti žárovkám také výrazně delší životnost - DULUX EL Long­life má jmenovitou životnost 15 000 hodin, což ve většině domácností může představovat 15 let. A jak dokazuje test nadace testování zboží, nejsou to žádné prázdné sliby - úsporka svítila ještě po 17 000 hodinách.