První možností je teplovodní podlahové vytápění, druhou možností je elektrické podlahové vytápění, které Vám představíme v následujícím článku.

Odborné projektování je nezbytné

U elektrického podlahového vytápění je předběžné projektování nejlepším předpokladem pro perfektní instalaci a spokojené zákazníky. To může zaručit pouze odborník, který převezme nejen zodpovědnost za projekt, ale na základě představ a přání zákazníka nabídne vhodné řešení. Při volbě musí být zohledněny znalosti a zkušenosti ze stavební konstrukce domů, bytů nebo kanceláří a též konstrukce a výška podlahy. O typu podlahového vytápění rozhoduje účel použití a sazba elektrické energie místních rozvodných závodů.
Pro volbu topného výkonu a typu topné rohože nebo kabelu je rozhodující výpočet tepelné ztráty místnosti. Na základě nákresu půdorysu místnosti je nutné zhotovit plán uložení topné rohože nebo kabelu a příslušného regulátoru.

Ze sortimentu firmy AEG lze vybrat podlahové elektrické topné systémy prakticky pod jakoukoli podlahovou krytinu. Podle způsobu uložení topného vodiče a jeho měrného topného výkonu je možno podlahové vytápění rozdělit na akumulační a přímotopné.

Akumulační topný systém využívá cenově výhodných tarifů elektrické energie

Schopnost větší akumulace (hloubka uložení 9-10 cm pro 8-hodinovou nabíjecí dobu) umožňuje snadné překlenutí dob blokování nízkého tarifu, které jsou při tomto tarifním modelu delší. Akumulační podlahové vytápění realizované topnými kabely HC 800 je zejména vhodné pro novostavby s velkými nebo dolů protaženými okny nebo dveřmi na balkón či terasu. Pro dosažení vyrovnané přesně řízené teploty je doporučeno do prostoru okolo oken a dveří položit rychle reagující zónové vytápění.

Přímotopné elektrické podlahové vytápění je nejčastěji koncipováno jako přídavné vytápění. Je to ideální způsob jak rychle vytopit koupelnu, pokoj pro hosty nebo pracovnu. Protože výška mazaniny je jen cca 2 až 3 cm, je dosaženo účinného topného výkonu již po krátké době ohřevu. Přímotopné podlahové vytápění může být použito jako hlavní vytápění pro nízkoenergetické nebo pasivní domy. Pro toto použití jsou vhodné topné rohože THERMO BODEN, které lze snadno přizpůsobit půdorysu jakékoliv místnosti. Velice oblíbené topné rohože THERMO BODEN TBS TB a TBS TC mají tu výhodu, že fáze, nulový a ochranný vodič jsou integrovány v jednom připojovacím kabelu. To šetří čas při plánování a instalaci, neboť už nemusíte ukládat zpětné vedení.

Topná rohož TBS TB má vnější izolaci z PVC, rozteč smyček je cca 6,5 cm a její tloušťka cca 3 mm. Pro minimální navýšení podlahy je určena topná rohož TBS TC s extrémně nízkou tloušťkou 2 mm. Maximálně komfortní rozložení teploty je umožněno roztečí smyček pouze cca 4,5 cm, vnější izolace topného vodiče je z Teflonu. Obě rohože jsou dodávány s měrným topným výkonem 120 W/m2 (vhodné pro koupelny a pro instalace pod keramickou podlahou) nebo 160 W/m2 (vhodné pro větší plochy a pro podlahové krytiny jako je koberec, dřevěná podlaha apod).

Naším řešením pro temperaci plovoucích (dřevěných či laminátových) podlah je topná hliníková rohož TB AL. Její hlavní předností je instalace suchou cestou, a to tak, že topná rohož je instalována přímým položením mezi izolaci a podlahovou krytinu.

Topná hliníková rohož TB AL nám tím díky své konstrukci a nepatrné konstrukční výšce skutečně zajistí rovnoměrné plošné předání tepla při minimálním navýšení podlahy.

Dobrá regulace dělá komfort a šetří peněženku

Pro přímotopné topné rohože je vhodné použít komfortní termostat pro regulaci teploty v místnosti nebo v podlaze pod typovým označením FRTD 902.
Přibližně po třech topných cyklech se regulátor samostatně nastaví na individuální profil vytápění příslušné podlahy. Pro uživatele to znamená nastavit pouze čas, kdy má být podlaha teplá. Odpovídající dobu ohřevu spočítá již regulátor sám. To šetří energii, neboť vytápění se nesepne nikdy dřív než je třeba.
Velký a tím velmi dobře čitelný displej poskytuje maximální komfort obsluhy. Osvětlení se stará o to, aby také na špatně přístupných místech nebo večer měl uživatel dobrý přehled.

Bližší technické a cenové údaje nejen o výše uvedených výrobcích, ale i kompletním sortimentu přístrojů pro elektrický ohřev vody a elektrické vytápění včetně tepelných čerpadel Vám rádi na vyžádání zašleme.