Dnes existuje nepřeberné množství výrobců všemožných i "nemožných" svítidel. Trh je zaplaven svítidly různých tvarů, velikostí, barev a výkonů. Už pouhá koupě svítidla nad kuchyňský stůl se často promění v "brodění" se hromadou katalogů a internetových odkazů. A to při výběru svítidla nad kuchyňský stůl jde pouze o estetiku a kvalitu výrobku. Pokud vybíráme svítidlo pro veřejné osvětlení (pouliční osvětlení, osvětlení sportovišť, osvětlení veřejných budov atd.), pak při výběru musíme myslet také na světelně technické parametry osvětlovací soustavy, které jsou předepsány českými či evropskými normami. Výběr takového svítidla a návrh nejvhodnější osvětlovací soustavy se v tento moment stává pro člověka nezkušeného a nezasvěceného prakticky nemožný.

Naštěstí dnes také existují odborníci, kteří vám dovedou poradit jak s výběrem svítidla nad kuchyňský stůl o výkonu 40 Wattů, tak vám dokážou navrhnou osvětlovací soustavu fotbalového stadionu o výkonu 400 000 W splňující přísné limity českých i evropských norem či samotné asociace UEFA.

Největší česká firma v oblasti osvětlování OSVĚTLOVACÍ TECHNIKA a.s., zabývající se výrobou a prodejem svítidel spolu s projektováním osvětlení a jeho ovládání od rodinných domů po sportovní stadióny či multifunkční veřejné budovy, právě takovými odborníky disponuje. Není nic jednoduššího, než nechat výběr vhodného svítidla, návrh efektivní osvětlovací soustavy a jejího ovládání na nich. Ušetřenou energii a peníze použijte na koupi dárku pro manželku či tréninkového hřiště pro fotbalovou "drobotinu".

Výběrem vhodného svítidla a návrhem osvětlovací soustavy to však nekončí. Je zde potřeba zodpovědět ještě jednu otázku. Jakým způsobem chceme svítidlo nebo celou soustavu ovládat? Toto je otázka, která zprvu zůstává opomenuta nebo se jeví nedůležitě. Ze zkušeností odborníků OSVĚTLOVACÍ TECHNIKY a.s. ale vyplývá, že v mnoha případech je to otázka, která by měla stát hned na druhém místě po primárním dotazu "Co chceme osvětlit?" V dnešní době pomalu ustupují svítidla s neefektivními a ne­ekonomickými elektromagnetickými před­řadníky. Začínají je nevídaným tempem nahrazovat předřadníky elektronické. Elektronické předřadníky umožňují plynule stmívat světelné zdroje, a to často v rozmezí 0-100 %. Právě zde je nutné vědět, jakým způsobem chceme svítidlo (osvětlovací soustavu) ovládat.

Odpověď samozřejmě není jednoduchá, když nevíte, co dnes dokáže taková zářivka (výbojka) s elektronickým předřadníkem či halogenová žárovka s elektronickým transformátorem, nemluvě o raketovém nástupu LED diod, jejichž vlastnosti posouvají dynamické osvětlení za hranice představivosti. Svítidla dnes nejen plynule mění svůj světelný výkon (stmívají se), ale také dokážou měnit barvy. Právě všechny uvedené možnosti dynamického osvětlení kladou velké nároky na správnost volby nejen samotných svítidel, ale i ovládacích prvků. Inženýři OSVĚTLOVACÍ TECHNIKY a.s. Vám vysvětlí, co vše dané svítidlo umožňuje a pomohou Vám vybrat nejvhodnější ovládací prvky. Obyčejným vypínačem počínaje, dotykovým LCD panelem konče.