Nedílnou součástí provozu rodinného domu jsou náklady na vytápění a ohřev vody, které průměrně představují až 80 % celkových výdajů za spotřebovanou energii. A je úplně jedno, zda používáte plyn, elektřinu či tuhá paliva. Teď si představte, že by se vaše výdaje na topení snížily o více než 50 %. Váš dům by se mohl vytápět ekologicky, energetický systém by navíc při horkých letních dnech zajišťoval i příjemné chlazení a zároveň byste měli k dispozici tolik teplé vody, kolik je potřeba. Tento komfort bydlení vám pomůže zajistit tepelné čerpadlo Danfoss, které svým zákazníkům nabízí energetická společnost E.ON

„Úspora spočívá především v tom, že dvě třetiny energie potřebné pro vytápění odebírá tepelné čerpadlo přímo z přírody,“ poukazuje na výhody systému Tomáš Petrů z energetické společnosti E.ON Česká republika. Tepelná čerpadla Danfoss patří technologicky mezi špičku na evropském trhu, velká pozornost je zároveň věnována ochraně životního prostředí. Tepelné čerpadlo je vhodné pro novostavbu i dům po rekonstrukci, hlavní výhodou je využití obnovitelných zdrojů energie – tedy vzduchu, země nebo vody. Životnost tepelného čerpadla je přibližně 20 let, avšak při pravidelné údržbě a servisu zařízení zaručuje výrobce Danfoss životnost i mnohem delší.

Začali jste přemýšlet o koupi tepelného čerpadla, ale obáváte se vyšších investičních nákladů? Díky energetické společnosti E.ON, která je druhým největším dodavatelem elektřiny a plynu v České republice, můžete získat příspěvek na koupi tepelného čerpadla až do výše 60.000 korun. Při počáteční investici se vyplatí poradit se s odborníky firmy E.ON v Poradenském centru, kteří Vám představí tuto kvalitní technologii a doporučí zkušenou montážní firmu. Tepelné čerpadlo tak představuje moderní, ekologické a ekonomicky návratné řešení vytápění rodinných domů.

Více informací naleznete na www.eon.energieplus.cz