Expozici firmy, kterou návštěvníci naleznou ve stánku č. 14, hala A1,  bude dominovat působivá cihlová rozhledna jako odkaz na různorodé a architektonicky unikátní stavby, jež v minulosti vznikaly z klasických cihel.  Zájemci se zde budou moci seznámit i s novou cihlou plněnou minerální vatou POROTHERM T Profi, jež byla uvedena na trh letos na jaře.

Ve stánku budou probíhat i velmi oblíbené praktické ukázky zdění. Prezentovat se zde bude práce se zdicí pěnou POROTHERM DRYFIX, která již má na svém kontě několik významných ocenění. Nově se bude zdít i s maltovacím vozíkem pro celoplošnou maltu. Jedná se o technologii, která se používá speciálně u broušených a u cihel plněných minerální vatou. Návštěvníci zde mohou zhlédnout také novinku – speciální konstrukci pohledově velmi efektního rohového okna, u něhož již není nutné budovat mohutný rohový sloupek.

Na novinkách se finišuje

„Na novinkách připravovaných pro podzimní sezónu právě finišujeme,“ uvádí Roman Busta, ředitel prodeje a marketingu společnosti Wienerberger cihlářský průmysl. „Pevně věřím, že zákazníky mile překvapíme. Nové služby jim například pomohou zvýšit kvalitu projektové dokumentace cihlového domu a tím následně i stavby. Věnovali jsme se také tomu, jak stavebníkům pomoci uspořit při výstavbě a zjednodušit logistiku zásobování. Nová řada cihel, kterou zde představíme,  je určena pro pasivní a nízkoenergetické stavby.“  Zkonkrétnit avizované novinky však Busta zatím nechce: „S většinou z nich veřejnost seznámíme  1. září a ostatní představíme až skutečně na FOR ARCHU.“

Pro pasivní i nízkoenergetické domy

Velký zájem se na veletrhu čeká o řadu cihel plněných minerální vatou POROTHERM T Profi i o POROTHERM EKO+. Z obou lze při vhodně řešeném projektu a dodržení dalších podmínek postavit nízkoenergetický či pasivní rodinný dům bez toho, aby se muselo zateplovat obvodové zdivo. Podle Busty je to dáno nejen zájmem stavebníků o domy s nízkou energetickou náročností, ale i skutečností, že intenzivní vývoj cihel a moderní technologie zdění umožňují stavět velmi rychle a přesně. Roli hraje i možnost využít systém doplňků, které jednoduše řeší i dříve složitá místa na stavbě. Při zdění na pěnu POROTHERM DRYFIX se stavebníci nemusí bát ani blížící se zimy, s pěnou lze pracovat až do -5 °C.

Program výstavby POROTHERM DŮM Wienerberger

V expozici Wienerbergeru je připravena i mimořádná nabídka, určená jak pro zájemce o hrubou stavbu, nebo o výstavbu rodinného domu na klíč. V programu POROTHERM DŮM je přitom zcela na nich, zda budou stavět podle typového nebo individuálního projektu. „Podmínkou programu je pouze výstavba z našich cihel a realizace domu jednou z vybraných a proškolených stavebních forem,“ uvádí ing. Roman Šulista, vedoucí programu POROTHERM DŮM Wienerberger. Za to stavebníci získají jistotu spolupráce s kvalitní a ověřenou stavební firmou i další výhody programu.

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2011 bude probíhat v Praze Letňanech od 21. do 25. září. Expozice společnosti Wienerberger bude umístěna v hale A 1, stánek č. 14. Návštěvníkům zde budou k dispozici i odborníci, kteří poradí v otázkách výstavby nebo rekonstrukce. Více informací najdete na www.porotherm.cz.