Otevřením nové půjčovny společnost reaguje na rostoucí trh s pronajímanou stavební technikou. Za rozvoj nové půjčovny bude zodpovědný Richard Pastuch.

The Cat Rental Store plánovaně expanduje do ústeckého regionu, aby pokryla tamní poptávku po pronájmu stavební techniky a pracovních plošin. „Síť půjčoven rozšiřujeme tak, abychom byli nablízku svým zákazníkům. Potenciál vidíme v zejména v půjčování strojů a zařízení městům ke komunální údržbě,“ řekl Jan Blecha, ředitel půjčoven Phoenix-Zeppelin. Podle jeho slov města a obce jeví stále větší zájem o techniku, kterou mohou využít při plošném úklidu, drcení odpadů nebo údržbě zeleně.

„V minulém roce se půjčování stavební techniky dařilo a ani tento rok nebude vlivem ekonomického zpomalení v oblasti stavebnictví výjimkou. V meziročním srovnání s prvním čtvrtletím loňského roku vzrostl objem pronájmů o 10 procent,“ zhodnotil situaci na trhu Jan Blecha.

V ústeckém areálu půjčovny strojů The Cat Rental Store čeká na klienty nejen osvědčený sortiment strojů Caterpillar, ale i několik novinek, které do sítě půjčoven dorazily teprve nedávno. Jedním z nich je demoliční rýpadlo Cat 345C UHD o hmotnosti 67 tun a s dosahem 26 metrů nebo kolové rýpadlo Terex o hmotnosti 8,6 tuny. Do Ústí nad Labem míří také kompletní sortiment pracovních plošin a mininakladač Avant 635, který mohli návštěvníci zhlédnout na 16. Mezinárodním stavebním veletrhu IBF v Brně.

Perličkou v sortimentu nové půjčovny je nejmenší minirýpadlo značky Caterpillar v České republice – Cat 300.9D, které na veletrhu IBF uvedla na trh olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková. Tento stroj nalezne uplatnění mimo jiné i při vnitřních demolicích, protože bez problémů projede domovními dveřmi o šířce 80 cm. Již v době veletrhu o něj byl velký zájem a je pravděpodobné, že bude pokračovat i v následujících měsících.

Součástí otevření byl i doprovodný program. Aplikační konzultanti Phoenix-Zeppelin Pavel Černý a Pavel Škopek předvedli komentovanou ukázku strojů Caterpillar. Návštěvníci si mohli některé stroje pod dohledem vyzkoušet v praxi. Odpoledne zpříjemnila také tombola o atraktivní ceny. Hlavní cenu v podobě bezplatného měsíčního pronájmu stroje do osmi tun z ústecké půjčovny získal Antonín Lupínek.

Za veškeré aktivity ústecké půjčovny bude zodpovídat Richard Pastuch – zkušený profesionál z řad Phoenix-Zeppelin. V průběhu své 27leté kariéry nashromáždil bohaté zkušenosti z Rakouska a Austrálie, které využije k zajištění růstu a souvislé prosperity nejnovější půjčovny The Cat Rental Store.

Zákazníci půjčovnu, která bude mít otevřeno od pondělí do pátku od 7.00 do 16.30, naleznou na této adrese.

Phoenix-Zeppelin, spol. s r.o.
(areál Tlakové plynárny Ústí nad Labem; exit 74 dálnice D8)
Havířská 346/100, 400 10  Ústí nad Labem
www.p-z.cz