Společnost Bitrak s.r.o. působí na českém trhu od roku 1996. Společnost je specializovaná na prodej materiálů pro silniční stavitelství převážně na bázi asfaltu. Jedná se o materiály na opravy a sanaci vozovek, sanaci trhlin a spár v asfaltových a betonových vozovkách, parkovištích a ostatních plochách. Velmi důležitou součástí naší nabídky jsou materiály na ošetření pracovních spár při pokládkách horkých asfaltových směsí, které se aplikují velmi efektivně za studena s použitím jednoduchého strojního zařízení.

Od roku 2003 spolupracujeme s renomovaným výrobcem, firmou BORNIT Werk Aschenborn GmbH ze SRN, se kterou máme uzavřenou smlouvu o výhradním zastoupení pro ČR a SR na prodej produktů pro silniční stavitelství. Jako doplňkový sortiment dodáváme od roku 2008 vybrané vysoce kvalitní materiály firmy BORNIT i pro sanaci střech a hydroizolace staveb.

V roce 2010 jsme vyvinuli a dodáváme na trh strojní zařízení vlastní produkce - Sparomat SB na aplikaci hmoty BORNIT Nahtflex k ošetření podélné pracovní spáry za studena. Za 1 hodinu lze ošetřit až 500 m pracovní spáry, přičemž hmota se čerpá přímo z originálních obchodních obalů.

Námi vyvinutý stroj Sparomat SB pracuje na principu vytlačování hmoty z obalu za nízkého tlaku do 0,5 baru pomocí kompresoru na 12V autobaterii. Výhodou stroje Sparomat je jeho nízká pořizovací cena, jsou prakticky vyloučeny poruchy v důsledku ucpání stroje a je velmi nenáročný na údržbu. Tento stroj lze v případě dodání jednoduchého dílu zároveň využít i k sanaci trhlin v asfaltových vozovkách a ostatních plochách za studena hmotou BORNIT-Rissflex. Ošetření spáry hmotou Nahtflex je velmi ekonomické a při správném provedení není nutné následné ošetření spár horkou zálivkou. Materiálové náklady na 1 bm takto ošetřené spáry se pohybují v rozmezí 12 – 17 Kč. Podrobnější údaje o tomto stroji lze najít na našich stránkách www.bitrak.cz nebo je rádi na požádání poskytneme telefonicky či e-mailem. Po dohodě lze kdykoliv stroj prakticky předvést v prostorách naší firmy nebo dohodnout praktickou ukázku přímo na stavbě zákazníka.