Cílem setkání, které proběhlo 13. dubna, bylo představit možnosti snadné a rychlé  výstavby z POROTHERMU v souladu s očekávaným zvýšením normových požadavků na tepelněizolační vlastnosti zdiva.

"Snižování energetické náročnosti je tématem, o němž hovoří prakticky všichni," vysvětluje Roman Busta, ředitel marketingu a prodeje společnosti Wienerberger. "Jenže už jen málokdy se dodává, že je potřeba posoudit i dobu návratnosti investice do navyšování tepelně izolačních parametrů zdiva v reálném čase v úsporách na topení," vysvětluje stanovisko společnosti Wienerberger. "Za správné řešení proto považujeme výstavbu energeticky efektivních domů, které mají vyvážený poměr investic do stavby k uspořeným nákladům za vytápění, tzn. poměr cena -výkon," dodává závěrem Busta.

Spolu s tím byly na briefingu představeny i novinky, které společnost Wienerberger cihlářský průmysl uvedla na trh právě při příležitosti IBF. Velký zájem vyvolaly cihly plněné minerální vatou POROTHERM T Profi, které umožňují výstavbu nízkoenergetického a pasivního bydlení z jednovrstvého zdiva. Díky tomuto řešení se snižuje pracnost výstavby, investice do materiálu i náklady na vytápění a údržbu domu po celou dobu jeho životnosti.  Zateplení uvnitř cihly navíc neohrozí hmyz, ptáci ani povětrnostní vlivy.

S velmi příznivým ohlasem se setkaly i cihly pro nízkoenergetické a pasivní domy POROTHERM 50 EKO+ pro tloušťku zdiva 50 cm, které představují další rozšíření stávající a velmi žádané moderní řady tepelněizolačních cihel.

Zaujaly i dvě novinky pro bytové domy v sortimentu akustických cihel POROTHERM AKU SYM pro tloušťky 25 a 30 cm se zvýšeným akustickým útlumem o 2 dB, jež se uplatní zejména při výstavbě mezibytových příček.

Více informací najdete na www.porotherm.cz.