Nový majitel a investor stavby řeší rekonstrukci administrativní budovy ve více etapách:
1.    architektonické ztvárnění budovy výměnou a obnovou fasády se zateplením,
2.    vnitřní změny interiéru a technické infrastruktury,
3.    plánovaná přístavba obchodní části budovy,
4.    nové řešení stávajících společenských sálů.

Rekonstrukce fasády budovy probíhala za plného provozu. Souběžně s tím v koordinaci s investorem a realizátorem stavebních prací byla prováděna i rekonstrukce vytápění budovy. Byla demontována litinová topná tělesa. Byla provedena oprava netěsností topných těles a upraven počet článků podle potřebného výkonu po zateplení budovy. Topná tělesa byla osazena novými termostatickými a regulačními ventily. Celkově bylo takto zrepasováno 400 kusů topných těles.

V suterénu budovy byla provedena výměna ležatých rozvodů studené a teplé vody a následně provedena výměna rozvodů tepla s tím, že budova je už novým systémem ležatých rozvodů dělena na severní a jižní stranu a zároveň každá strana na východní a západní sekci. Anuloid, rozdělovače a čerpadlové skupiny se směšováním jsou od firmy MEIBES. Jedná se o stavebnicový systém pro velké kotelny se spojkami Victaulic. Díky jeho kompaktním rozměrům bylo možné celou hydraulickou část kotelny umístit do stísněných prostor jedné místnosti technologického suterénu.

Všechny čtyři aktuální větve jsou řízeny ekvitermickou regulací Buderus Logamatic. Pátá čerpadlová skupina na rozdělovači je ponechána pro plánované připojení společenských sálů. Šestý vývod nebyl osazen čerpadlovou skupinou, je s ním počítáno pro přístavbu obchodní části – pravděpodobně neregulovaná voda pro teplovzdušné vytápění a chlazení. Na jednotlivých větvích jsou namontovány měřiče spotřeby tepla. Strojovna je napojená na centrální zdroj tepla.

Touto rekonstrukcí vytápění a stavebními úpravami byly vytvořeny podmínky i na zřízení vlastního zdroje tepla nainstalováním kotlů potřebného výkonu, komínové vložky do připravované komínové šachty a doplněním o regulaci.

Návrh rekonstrukce vytápění budovy, návrh strojovny a realizační firma: Energoservis FB s.r.o. Vranov nad Topľou. Technická spolupráce: doc. Ing. ­Michal Strama CSc z firmy Buderus.

MEIBES s.r.o.
Bohnická 5/28, 181 00 Praha 8
tel.: +420 284 001 081, fax: +420 284 001 080
e-mail: info@meibes.cz, www.meibes.cz