Univerzální barva ani intenzita osvětlení totiž neexistuje. Proto bychom neměli při plánování a projektování zapomínat na kvalitní a energeticky nenáročné zdroje světla, které bude možné podle denní doby nebo jiných požadavků správně a efektivně řídit.

Building KnowLEDge tour

Specializovanou výstavu LED osvětlení Building KnowLEDge tour ocení všichni architekti, stavebníci, investoři, projektanti či elektroinstalatéři. Jedná se o ukázku aplikací, které registrovaným zájemcům zdarma přiblíží nejnovější technologie a produkty pro osvětlení a řízení inteligentních budov. Výstava Building KnowLEDge tour se uskuteční ve čtvrtek 12. května 2011 na pražském Výstavišti v Holešovicích, v Křižíkových pavilonech od 12.30 hodin. Více informací a možnost registrace naleznete na www.osram.cz/tour. Registrujte se nyní – počet účastníků je omezen!

Zaostřeno na budoucnost

Jak vypadají nejnovější LED technologie osvětlení ve velkoplošných kancelářích, jak důležité je plánování osvětlení v předváděcích místnostech a jak se realizuje inteligentní technologie automatizace provozu budov v oboru pohostinství? Building KnowLEDge tour se soustředí na tyto i na další otázky trendů v osvětlovací technice a správě budov. Výstava je koncipována do tří oblastí. První částí je interaktivní výstava produktů společností Osram a Siemens, která bude orientovaná na praktické aplikace. Druhou část tvoří informační odborná fóra na téma „LED technologie“, design osvětlení využívajícího LED, inteligentní technologie v budovách a standardy plánování světelných systémů a řízení provozu budov. Třetí, nejlákavější částí bude procházka magickou „LED kostkou“, která návštěvníkům umožní prožívat světlo doslova všemi smysly.

Ukázky opravdu inteligentního ovládání

Se systémy řízení osvětlení lze navodit jak dojem denního světla, a to za využití různých teplot bílé barvy, tak nastavit různá barevná schémata osvětlení interiérů. Podle potřeby nebo v závislosti na intenzitě denního světla, podle které je regulována úroveň osvětlení v interiéru. V případě využití snímačů pohybu lze intenzitu osvětlení upravovat v závislosti na výskytu osob v daném prostoru. Inteligentní ovládání osvětlení může ušetřit spoustu energie, přispět ke snížení emisí CO2 a vytvořit ideální pracovní podmínky s co nejlepším osvětlením. Díky propracovanému sekvenčnímu ovládání je možné programy spouštět prostřednictvím integrovaných, snadno nastavitelných přepínačů v ovládání. Ty jsou nabízeny jako designově atraktivní a funkční provozní komponenty v podobě kapacitních dotykových panelů, obrazovek nebo dálkových ovladačů. Systémy OPTOTRONIC, KNX, Dali nebo Easy Color Control otevírají cestu dynamickému řešení osvětlení.

Nechte se unést, užívejte high-tech LED řešení

Fascinující kombinace inspirace a poznání bude prezentována v ukázkových sektorech kanceláří, obchodů a pohostinství. Sektor kanceláří představí řízení osvětlení v závislosti na denním světle a přítomnosti osob v různých režimech pro konferenční místnosti, kanceláře, chodby nebo garáže. Sektor obchodů se zaměří na osvětlení podbarvující určitou náladu pro prezentaci produktů, osvětlení výkladů s proměnlivými světelnými scenériemi nebo atraktivní nasvícení prodejních regálů. Sektor pohostinství nahlédne na barevně dynamické světelné aplikace v restauracích, barech, wellness centrech a dalších reprezentačních prostorech.