Přímé a křivkové řezy do dřeva, umělé hmoty anebo do kovu nejsou každodenní náplní práce pro mnoho řemeslníků, jako jsou například montéři vnitřních domovních instalací, elektrikáři anebo instalatéři. I přesto tito řemeslníci potřebují spolehlivé a profesionální nářadí, na které se mohou spolehnout. To byl důvod, proč Bosch zkonstruoval nové kmitací pily Bosch GST 90 E Professional a Bosch GST 90 BE Professional v nejzákladnější pracovní třídě. Toto nářadí nabízí prvotřídní pohodlí při práci.

Oba dva modely zajišťují rychlý postup prováděných prací při hloubce řezu až 90 mm ve dřevě a to díky svému výkonnému 650-wattovému motoru. Systém Bosch SDS zajišťuje rychlou a snadnou výměnu pilového plátku. Nízká hmotnost a ergonomická rukojeť Softgrip poskytují dodatečné pohodlí. Se svými robustními konstrukcemi a ocelovou základovou deskou jsou tyto kmitací pily vhodné jak práci v dílnách tak i pro montážní práce přímo na staveništi.

Pro přesné řezání opracovávaného dílu

Funkce odfukování pilin zajišťuje řemeslníkovi jasný výhled na prováděný řez a na opracovávaný díl. Pokud se to vyžaduje, tak se tato funkce dá deaktivovat, například při použití externího zařízení na odsávání prachu. Toto nářadí se dá dokonale nastavit pro konkrétní materiál pomocí elektronické předvolby rychlosti a pomocí 4-stupňového předkmitu pilového plátku. Navíc velice hladký chod nástroje během řezání poskytuje záruku pro dosažení těch nejlepších výsledků a nízkou únavu během samotné práce.

Univerzální použití při řezání

Kmitací pily GST 90 E/BE Professional jsou vhodné zejména pro přímé a křivkové řezy do materiálů, jako je dřevo, laminátové stěnové panely, anebo akustické panely. Tyto kmitací pily rovněž pohodlně řežou kovové profily, potrubí, kabelové průchody a krycí lišty.

Tyto kmitací pily od firmy Bosch jsou dostupné pod typem GST 90 E Professional za prodejní cenu 4 490,00 Kč, které jsou verzí s válcovitou rukojetí anebo jako typ GST 90 BE Professional za prodejní cenu 4 490,00 Kč, který je verzí s prohnutou rukojetí. Oba dva typy nářadí budou dostupné ve specializovaných maloobchodních prodejnách od jara 2011.